Димитър Петров извършил убийството на 11 април 2015 г. Тогава

...
Димитър Петров извършил убийството на 11 април 2015 г. Тогава
Коментари Харесай

Във Варна промениха присъдата на мъж от 20 г. на доживотен затвор за зверско убийство


Димитър Петров направил убийството на 11 април 2015 година Тогава той е на 34 години. С жертвата Бориславов  Димитър се срещнал в заведение в Разград. Двамата се познавали незадълбочено. Употребили алкохол. 38-годишният тогава Борислав поканил Петров да продължат заниманията си в хижа в местността Пчелина край Разград. С джипа на Петров двата се отправили към покрайнините на Разград. Помежду им зародил спор и с нож Петров нанесъл не по-малко от 17 удара в тялото на жертвата си. Два от тях били смъртоносни, посочила съдебномедицинската експертиза и били нанесени преди гибелта на Борислав. Тялото му е открито с прерязано гърло.

След като е открит като причинител, Окръжната прокуратура в Разград предала Петров на съд за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост - закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6 от Наказателен кодекс, което се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Разградският областен съд постанова на подсъдимия наказване 20 години отнемане от независимост. Недоволна от размера на наказването, Окръжната прокуратура в Разград внася митинг до Апелативния съд във Варна. Въззивната правосъдна инстанция удостоверява присъдата на Окръжния съд в Разград напълно.

Следва митинг на Апелативната прокуратура във Варна. Потвърдената присъда се апелира и от отбраната на подсъдимия, който твърди, че е почтен. Жалба във Върховен касационен съд внасят и частните обвинители. С решение на Върховен касационен съд от 4 септември 2017 година решението на Апелативния съд е анулирано и делото против Димитър Петров е върнато за ново разглеждане от различен състав на Апелативния съд. Върховните съдии стимулират връщането за наново разглеждане на делото с позволени процесуални нарушавания.

Новият състав на Апелативния съд променя присъдата на Разградския областен съд и усилва размера на наказването на приетия за отговорен за жестокото ликвидиране, като постановява пожизнен затвор с решението си от 10 април тази година, с което е почетен и митингът на Апелативната прокуратура във Варна.

Решението не е дефинитивно и предстои още веднъж на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР