"Пред нас има още 3-4 години с добър икономически растеж,

...
"Пред нас има още 3-4 години с добър икономически растеж,
Коментари Харесай

Симеон Дянков: 2017 г. е една от най-добрите в икономиката на България

"Пред нас има още 3-4 години с добър стопански напредък, само че тези 5% стопански растеж в този момент се създават основно в огромните градове. Те дърпат служащи и по тази причина в дребните обитаеми места не се усеща смяна ", изясни Дянков. По думите му за последното тримесечие най-вече хора от Разград, Враца, Видин и Ловеч са напуснали страната, като са декларирали, че няма да се върнат назад. Причината - в Северна България стопанската система липсва, разяснява финансистът.
"Когато един път си тръгнат и да правиш автомагистрали, няма смисъл ", добави той. Според него в този момент е добър стадий и държавно управление и парламент да се замислят за районни политики и да спрат този развой. "Не би трябвало да се мисли единствено за огромни инфраструктурни промени, само че да се види дали не липсва базова инфраструктура за интернет, да вземем за пример, дали не липсва избрана група хора за съответни работни места, дали не би трябвало да се направи нещо в междинното обучение, с цел да дава отговор на районните потребности ", предложи Дянков.
"Мораториумите са неверна политика и не трябваше това да става в този момент. Той демонстрира, че по-общата политика в опазването на здравето липсва. Нужно е да се види какво би трябвало да се направи в тази посока ", разяснява някогашния финансов министър и бюджета на здравната каса за идната година, съгласно който 17 нови медикаменти за тежки болести няма да се заплащат от НЗОК. 
"2,5 милиарда лева повече са дадени от 2007 година насам за опазване на здравето, с бюджет 2018 година за челен път се заделиха спомагателни 400 00 млн. лева Системата ги усвоява, само че опазването на здравето не се усъвършенства ", съобщи Дянков. По думите му е належащо да се обърне съществено внимание на разбора за положението на опазването на здравето и по него да се вършат политики, да се прегледат клинична пътека по клинична пътека. Той посочи, че подобен разбор съществува от 2008 година, би трябвало да се прегледа и по него да се управлява активността на новия здравен министър Кирил Ананиев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР