Дитер Цетше, шефът на компанията Даймлер, която притежава Мерцедес-Бенц, реши

...
Дитер Цетше, шефът на компанията Даймлер, която притежава Мерцедес-Бенц, реши
Коментари Харесай

Как се води рекламна кампания без черен ПР. Урок от БМВ и Мерцедес

Дитер Цетше, шефът на компанията " Даймлер ", която има " Мерцедес-Бенц ", реши да постави край своята кариера, като се пенсионира след над 40 години, отдадени на автомобилния колос, 13 от които отпред.

За да отдаде респект на своя съперник, от БМВ пуснаха реклама, в която се сбогуват с него. В нея се вижда по какъв начин Цетше е приветстван от чиновниците си в последния си работен ден, по какъв начин смъква пропуща си за постройката, сбогува се и си отива вкъщи. Дотам той е откаран от водач с " Мерцедес " S-класа.

Когато водачът си отива, някогашният шеф на " Мерцедес-Бенц " влиза вкъщи, отваря вратата на гаража си и... потегля с BMW i8 Roadster на фона на думите " Най-сетне свободен ".

Закачливото видео приключва с думите " Благодарим Ви, Дитер Цетше, за дългите години на вдъхновяваща конкуренция ".

На фона на следващата мръсна предизборна акция у нас взехме решение, че рекламата е изключително подобаваща, с цел да покаже, че въпреки всичко е допустимо да бъде непокътнат цивилизован звук и почитание сред съперници, тъкмо както вършат БМВ и " Мерцедес ". Уви, нещо, което не сме виждали до момента нито в българската политика, нито в родния бизнес.

Това не е първият път, в който автомобилните колоси се заяждат взаимно в рекламите си. От години наред те се закачат по видеа, билборди и изявленията, само че постоянно запазвайки положителния звук и почитание едни към други.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР