Дисциплиниращият ефект от акция Тишина през почивните дни е налице,

...
Дисциплиниращият ефект от акция Тишина през почивните дни е налице,
Коментари Харесай

Валери Симеонов постигнал дисциплиниращ ефект с акция Тишина

" Дисциплиниращият резултат от акция " Тишина " през почивните дни е налице ", съобщи в предаването „ Здравей, България “ по Нова телевизия вицепремиерът Валери Симеонов. При нощни инспекции той инспектира заведения в курорта " Слънчев бряг " поради шумната музика и провокира оживени мнения и рецензии.
Симеонов изясни, че персонално е взел участие в инспекциите, тъй като законът не разрешава на институциите да приложат крайни ограничения. И цитира данни, че при издадени в Бургаския административен съд 89 акта за затваряне на заведения отпадат 80 от тях. " В бар " Оксижен " става дума за минимум 20 предупредителни протокола и над 18 наказателни постановления за звук, които не се съблюдават. Те не престават да скандализират ", посочи той. Вицепремиерът изясни, че единствено на територията на Бургаска и Варненска област работят над 100 екипа, които непрекъснато правят инспекции от всевъзможен тип: " Този сезон няма нито едно стомашно-чревно заболяване и натравяне с храна. Не е затварян нито един плаж ".
" Във всяко едно от заведенията има по един притежател, който си мисли, че е над закона. Това е в манталитета на българина. Има заведения, които са недосегаеми ", счита Симеонов. Според него митингите и апелите за оставката му след Акция " Тишина " са проведени точно от хора, които нарушават закона, и добави: " Няма по какъв начин Бойко Борисов да спре Валери или Валери да спре Бойко Борисов, когато и двамата съблюдават закона ". Той изясни и " Кой клати страната през туризма? - Наематели и концесионери на плажове като братята Маргини, Радо Слънцето. Тези хора са привикнали да печелят на гърба на другите. Не е обикновено да дадеш концесия за 20 години на плаж. Ние ги вършим назначени печеливши ", посочи вицепремиерът.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР