Дисциплинарни нарушения в над 13 досъдебни производства срещу хора на

...
Дисциплинарни нарушения в над 13 досъдебни производства срещу хора на
Коментари Харесай

Прокуратурата откри нарушения в над 13 производства срещу хора по високите етажи на властта

Дисциплинарни нарушавания в над 13 досъдебни производства против хора на висши позиции откри инспекция на прокуратурата, предоставена от изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов.

Проверени са 80 следствия против депутати, министри и магистрати. По тях е имало подозрения, че са държани на трупчета, с цел да се оказва нерегламентирано въздействие върху обвинените. Сарафов показа резултата от инспекцията пред Висшия правосъден съвет.

" Аз започнах много дейна работа по налагане на дисциплинарни накказания, по възлагане на дисциплинарни инспекции и вероятно, в случай че прокурорската гилдия реши и налагане на дисциплинарни санкции, защото това са единствените механзми, които има един административен началник, в частност в тази ситуация - аз, като изпълняващ функционалностите основен прокурор, с цел да може да се избегне уравновиловката, да се поощрят сътрудниците, които имат положителни резултати в своята работа и да се глобяват по някакъв метод тези, които очевидно изостават и петнят положителното име на прокуратурата на Република България ", сподели Сарафов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР