Дисциплинарната комисия към УЕФА се произнесе относно констатираните нарушения по

...
Дисциплинарната комисия към УЕФА се произнесе относно констатираните нарушения по
Коментари Харесай

УЕФА наложи тежко наказание на Левски след мача в Скопие

Дисциплинарната комисия към УЕФА се произнесе по отношение на установените нарушавания по време на мача в Скопие с Шкупи (2:0) от втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите. „ Сините “ са санкционирани от 40 хиляди евро за дискриминационно държание в трибуната с последователи на тима от София, включващо викания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия бранш, обясниха от „ Герена “.

Освен това Левски получи възбрана за продажба на билети на своите последователи за идващото посещение на тима в Европейските клубни шампионати.

При ново нарушение в идващото домакинство на тима от Европейските клубни шампионати, стадион „ Виваком Арена – Георги Аспарухов “ ще бъде отчасти затворен.

От столичния гранд се обърнаха отново към всички последователи да поддържат тима на реванша против ФК Шкупи в София на 3 август, като приканват да няма прояви на експанзия, принуждение, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, защото те могат да донесат спомагателни тежки санкции от УЕФА.

Ето цялото известие на Левски:

Уважаеми последователи,

Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе по отношение на установените нарушавания на първата среща от 2-ия прелиминарен кръг на UEFA Conference League 2023/24 „ ФК Шкупи “ – „ ПФК Левски “ на 27.07.2023 година в Република Северна Македония, налагайки санкция от 40 хиляди евро за дискриминационно държание в трибуната с последователи на „ ПФК Левски “, включващо викания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия бранш.

„ ПФК Левски “ получи възбрана за продажба на билети на своите последователи за идващото посещение на тима в Европейските клубни шампионати.

При ново нарушение в идващото домакинство на тима от Европейските клубни шампионати, стадион „ Виваком Арена – Георги Аспарухов “ ще бъде отчасти затворен.

Отново се обръщаме към всички последователи да поддържат тима на реванша против „ ФК Шкупи “ в София на 3 август без прояви на експанзия, принуждение, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, защото те могат да донесат спомагателни тежки санкции от УЕФА на обичания ни клуб.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР