Дисциплинарната комисия към Българската федерация по баскетбол (БФБ) обяви актуализирани

...
Дисциплинарната комисия към Българската федерация по баскетбол (БФБ) обяви актуализирани
Коментари Харесай

Още санкции за Балкан и Левски след полуфинала за Купата

Дисциплинарната комисия към Българската федерация по баскетбол (БФБ) разгласи обновени наказания след разглеждането на отчета и рапорта за произшествия на комисаря на мача Любомир Амиорков и отчета на старши съдията Венцислав Великов на полуфинала сред Балкан и Левски от шампионата за efbet Купа на България. Заседанието се организира по реда на чл.12 от Наредба за осъществяване на шампионата за Купа "България " за мъже и дами на БФБ.

На тима на Балкан е наложена спомагателна санкция от 1000 лв. за нарушение на открития ред по време посредством навлизане на терена и опит за разпра с длъжностни лица.

- Налага на помощник-треньора на БК Левски Димитър Ангелов, санкция в размер на 100 лв., на съображение чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за получено техническо нарушаване.

- Налага на Джош Паркър, играч от тима на БК Левски, санкция в размер на 100 лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване.

- Налага на Марио Литъл, играч от тима на БК Левски, санкция в размер на 100 лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване.

Въз основа на всички отчети ДК реши още:

- Налага на старши треньора на БК Балкан Преслав Пешев, санкция в размер на 100 лв., на съображение чл.35, т.1 от ДАП на НБЛ, за получено техническо нарушаване.

- Налага на Дивон Уошингтън, играч от тима на БК Балкан, санкция в размер на 100 (сто) лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване.

- Налага на Балкан, имуществена глоба в размер на 600 лв., на съображение чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ - за мятане на предмети на терена, които не са рискови за здравето на участниците, след края на срещата.

- Налага на Дерик Маркс, играч от тима на БК Балкан, санкция в размер на 100 лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване.

- Наказва мениджъра на БК Балкан Небойша Видич с отнемане от длъжностни права за една среща и санкция в размер на 150 лв. на съображение член 35 т. 2 ДАП на НБЛ за отсъдено персонално дисквалифициращо нарушаване.

- Налага на Димитър Димитров, играч от тима на БК Балкан, санкция в размер на 100 лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване.

- Налага на БК Балкан, имуществена глоба размер на 1000 лв. на съображение чл.37, т.2а от ДАП на НБЛ - за нарушение на открития ред по време на среща от група (повече от две лица) посредством навлизане на терена и опит за разпра с длъжностни лица, довело до трайно спиране на полуфинала за Купата на България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР