Дистрибуторският бизнес в България изпрати не особено успешна 2019 година(снимки:

...
Дистрибуторският бизнес в България изпрати не особено успешна 2019 година(снимки:
Коментари Харесай

Трудна 2019 година за ИТ дистрибуторите, заплатите растат


Дистрибуторският бизнес в България изпрати не изключително сполучлива 2019 година
(снимки: CC0 Public Domain)

ИТ дистрибуторите на софтуерен хардуер и програмен продукт в България минаха през сложни 12 месеца, година преди да светът да влезе в пандемия от ковид, сочи разбор на организация CBN Pannoff, Stoytcheff & Co.

442 млн. евро са продажбите на 23-те дейни ИТ дистрибутора на софтуерен хардуер и програмен продукт в България през 2019 година. Ръстът в приходите е най-слаб за последните 4 фискални години, съгласно.

Въпреки сложната година, най-успешният търговски бизнес модел в продажбите на хардуер и програмен продукт е постигнал впечатляващи резултати в растежа на продуктивността, оперативния и брутния марж, понижаване на вземанията и отговорностите. На фона на сложната година се следи трагично повишение на заплащането на чиновниците.
още по тематиката
Шестте най-големи ИТ дистрибутора в страната (с годишни доходи над 50 млн. евро) държат общо 83,1% от продажбите в сегмента. Като една от най-важните аргументи за реализиране на тези впечатляващи резултати CBN акцентира обстоятелството, че дистрибуторският бизнес е измежду най-дигитализираните в България.

Малко са бизнесите в България с KPI (ключов знаци за ефективност), които се наблюдават онлайн, имат цялостен доклад в края на деня на смарт телефоните си, логистика, склад с едни от най-ниските себестойности, настоящи B2B бази с профили на клиенти, CRM, ERP и BI системи.

Тази добра основа дава вяра, че дистрибуторският бизнес би могъл да се оправи сполучливо и с последствията от пандемията 2020, заключава анализът на CBN.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР