Дистрибуторът на ИТ продукти е ключов фактор на българския пазарПитах

...
Дистрибуторът на ИТ продукти е ключов фактор на българския пазарПитах
Коментари Харесай

Поликомп на 20: Простички, но важни правила носят успеха

Дистрибуторът на ИТ артикули е основен фактор на българския пазар

„ Питах се 20 години доста ли са или малко? На фона на пожеланията за още 5 по 20, ми се костват малко ”, показа разчувствана Надежда Генова, основен действен шеф на Поликомп (снимка: TechNews.bg)

През 1999 година историята на една българска компания стартира съвсем като историята на международните ИТ колоси. Четирима другари, с хрумвания и възторг, в офис чартърен поставят основите на Поликомп – компания, трансформирала се след това в основен фактор на българския ИТ пазар.

Стотици сътрудници, медии и другари на водещия ИТ дистрибутор почетоха нощес 20-годишния празник на Поликомп в Националния исторически музей в София. „ Питах се 20 години доста ли са или малко? Някои от тях минаваха толкоз бързо, че не усещахме. Други се точеха все едно бяха петилетки. Но на фона на пожеланията за още 5 по 20, ми се костват малко ”, показа разчувствана Надежда Генова, основен действен шеф на компанията.

Поликомп стартира активността си в далечната 1999 година в едни сложни за България и бизнеса времена. Стартира като напълно българска частна компания за доставка на висококачествена компютърна техника и програмен продукт.

През годините екипът се разраства и партньорствата се усилват. Днес Поликомп има построени надеждни партньорски връзки с над 45 международни производители на хардуерни и софтуерни артикули. През 2018 година тя е отличена като най-голямата ИТ компания в България.

„ За тези години научихме доста неща, доста уроци. Може би от време на време грешахме, от време на време ни прощавахте. Стараехме се да се поправяме, да даваме всичко от себе си за вас, тъй като обичаме работата си. Затова си поисквам да бъдем здрави и да продължаваме да вършим тази работа със същата любов ”, сподели още Надежда Генова.

През 2018 година Поликомп бе отличена като най-голямата ИТ компания в България (снимка: TechNews.bg)

От компанията подчертаха освен прелестните бизнес връзки, построени през годините, само че и другарството, трайно партньорство отвън формалния етикет – „ нещо толкоз дефицитно в този стремително изменящ се и като че ли отчужден софтуерен свят ”.

„ Пътят не е единствено това, което сме минали. Чисто метафорично, той е непрестанно придвижване, смяна и рационализиране. Затова пътят на Поликомп не свършва с отбелязване на 20-годишнината на компанията ”, подчертаха от управлението.

„ Радваме се на постигнатото, само че имаме вяра, че от особена значимост за просперитета на Поликомп са непрекъснатият блян за развиване, новаторството, дейната позиция и не на последно място дълготрайните партньорски връзки и лоялността на всеки един член от екипа ”, допълниха от компанията.

„ През цялото си битие Поликомп се е стремил да съблюдава някои съществени правила, които са простички, само че доста значими. Първо, да дистрибутира качествени, новаторски артикули. Второ, да поддържа сътрудниците си във всички техни инициативи. И трето, да си извършва всички задължения и да си държи на думата ”, заключи философията на компанията Иван Божинов, един от създателите и шеф на Поликомп.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР