Дистанционното отчитане на водомерите е най-бързо растящият сегмент от пазара

...
Коментари Харесай

Внедряването на смарт-водомери се ускорява


Дистанционното отчитане на водомерите е най-бързо растящият сегмент от пазара на интелигентните ВиК мрежи (снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на интелигентни уреди за премерване на водата ще нарасне от 3,7 милиарда щатски $ през 2022 година до 6,4 милиарда до 2027 година, при междинен годишен ритъм на напредък от 11,6%, съгласно нов отчет на Marketsa Аnd Markets.
още по темата
Нарастващото градско население основава благоприятни условия за развиване на умни градове, което в последна сметка подтиква построяването на инфраструктури за интелигентно премерване на вода в по-голям мащаб.

Както може да се чака, сегментът на водоснабдителните услуги съставлява най-големият дял от световния пазар за интелигентно премерване на водата. Водната мрежа, употребена за доставка на най-важната течност на Земята, е основна част от ВиК инфраструктурите. Понастоящем водоснабдителните компании са загрижени за откриването и предотвратяването на течове, което води до огромни загуби на вода.

Дистанционното отчитане ще е най-бързо развиващият се сегмент за интелигентно премерване на вода през прогнозния интервал. Технологията, известна още като AMR, се употребява за отдалечено събиране на данни от водомерите без физическото наличие на личен състав на мястото на отчитане.

AMR технологията разрешава на водоснабдителните предприятия да намалят оперативните разноски посредством усъвършенстване на поддръжката и понижаване на човешката интервенция в дейностите по премерване, означават анализаторите.

Северна Америка и Европа са районите, които най-често ползват тази технология. Други елементи от света също започнаха да ползват сходна измервателна инфраструктура. Очаква се отсега нататък Азиатско-Тихоокеанският район да стане най-бързо развиващият се сегмент на световния пазар за интелигентно премерване на водата в годините до 2027 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР