Дистанционните и хибридните модели могат да повлияят негативно екипната работа.

...
Дистанционните и хибридните модели могат да повлияят негативно екипната работа.
Коментари Харесай

Дали е екипен играч?

Дистанционните и хибридните модели могат да повлияят отрицателно екипната работа. Проучване на Microsoft откри, че чиновниците, които работят от у дома, са по-малко взаимосвързани и по-разединени, което е повода за спад с към 25% на времето за съдействие спрямо равнището от преди пандемията от COVID-19. Това може да се окаже на дребен проблем, защото фирмите се градят върху екипната работа, споделя Шерил Хаят, сътрудник с Hyatt-Fennell Executive Search, компания за набиране на изпълнителни фрагменти.

„ Един човек не може самичък да ръководи организация “, споделя тя. „ Той има потребност от други хора, които да работят дружно с него, с цел да може организацията да бъде сполучлива. Всеки човек, който не си сътрудничи с другите, оказва пагубно въздействие за организацията “, прибавя Хаят.

Новите технологии могат да оказват помощ за превъзмогването на казуса с, само че за задачата компанията се нуждае от екипни играчи, които да употребяват тези принадлежности самодейно. Ето няколко метода да разпознаете екипния състезател по време на изявление за работа:

„ Аз “ против „ Ние “

Един от най-лесните способи да разберете дали претендентът за работа е отборен състезател е методът, по който той приказва за работата си. „ Казва ли „ Аз направих това “ и „ Аз реализирах това “ или по-често думата „ ние “, когато приказва за триумфите си “, споделя Хаят, като прибавя, че честата приложимост на „ ние “ е знак за фокус върху екипната работа.

Как дава отговор на въпроси за своето държание

Донебра Макклендън от софтуерния разработчик Ceridian, споделя, че не можете да забележите отборен състезател, без да оцените неговото поведени. „ Когато организирам изявленията, задавам въпроси за държанието на претендента. По-малко евентуално е той да се е подготвил сходен въпрос, което значи, че отговорът му ще бъде достоверен “, споделя тя.

Един метод да разберете дали даден претендент е отборен състезател е да го попитате за миг, когато е трябвало да позволи някакъв проблем. „ Важно е човек да не го взема решение самичък. Важно е да слуша другите, да води диалози и да получава противоположна връзка от всички страни. Тези типове въпроси са значими, тъй като можете да разберете по какъв начин претендента би реагирал при сходна обстановка във вашата компания “, изяснява Макклендън.

Как споделя достижения

Кандидатите за работа желаят да приказват за своите мощни страни и достижения, само че Хаят споделя, че това също приказва доста за техните качества като екипни играчи. „ Например, претендентът може да каже, че е създал някаква тактиката, само че значимото в тази ситуация е и дали приказва за това по какъв начин екипът я е приложил “, изяснява тя.

Екипните играчи схващат, че всеки прибавя стойност към груповите организационни цели, споделя Макклендън

Дали слуша деликатно въпросите ви

Друга улика, че даден човек е отборен състезател, е склонността му да слуша деликатно въпросите, които задавате, и да дава отговор ясно и малко, споделя Хаят. „ Много претенденти приказват доста, само че не дават отговор съответно на въпроса. Екипните играчи нормално са положителни слушател “, твърди Хаят.

Как приказва за сегашния си екип

Джина Логозар, вицепрезидент по човешки запаси и организационна успеваемост в ИТ консултантската компания Core BTS обича да кара претендентите за работа да приказват за състава и работния темп на настоящия си екип. „ Целта е да получа ясна картина за това какво се чака от екипа, какъв е неговия размер, какви са функциите на другите му членове и по какъв начин те си взаимодействат. След това се концентрирам върху ролята на претендента за работа в екипа и по какъв начин той способства за общия триумф “, споделя тя.

Какво цени

Можете също да разберете дали претендентът е отборен състезател, като разберете какво цени в нова работа, споделя Логозар. „ Фокусът върху съдействието с други хора, опциите за менторство, откритата и транспарантна връзка алармират, че пред вас има отборен състезател. Притеснявам се, когато отговорите са фокусирани единствено върху самия претендент, като да вземем за пример за какви задания ще дава отговор и какво възнаграждение ще получава “, споделя Логозар

Какво желае да знае

И на последно място, би трябвало да обърнете внимание на въпросите, които претендентите ви задават. „ Истинският екипен състезател ще бъде доста любопитен по отношение на състава на тима, към който ще се причисли, и ще задава интелигентни и директни въпроси, с цел да се увери, че ще се впише в него “, споделя Тайлър Роа от видео хостинг платформата Wistia.

„ Интервюто основава неестествена динамичност. В живота има доста малко обстановки, в които ще седнете на четири очи с някого и ще му  задавате въпроси, до момента в който интензивно преценявате отговорите му. Това може да бъде едно дискомфортно прекарване, само че също по този начин може да извади на напред във времето положителното или неприятното в нечие его. Следете деликатно за признаци на достоверност, почтеност и искреност. Всички тези характерности са емблематични за отборния състезател “, прибавя той.

………………

Стефани Воза  за 

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР