Дисплеят на V40 е огромен, с диагонал 6,75 инча –

...
Коментари Харесай

ZTE V40 Vita – бюджетен смартфон с гига-дисплей


Дисплеят на V40 е голям, с диагонал 6,75 инча – това е истински мини-телевизор в джоба
(снимки: Мария Малцева / TechNews.bg)

Гигантски екран, кристална картина, супер-издръжлива батерия – смарт телефонът ZTE V40 Vita има всичко належащо за един актуален телефон, без да претендира да прави чудеса. Е, неоспорим любимец е в размера на екрана: 17,15 сантиметра диагонал! Той е обуздан „ работен кон ”, който не натежава на бюджета.

е 4G смарт телефон с два SIM слота и семпли характерности, подобаващ за ежедневна приложимост, в която е значимо да вършим работа, а не толкоз да се потапяме в магията на изкуствата или да се улисваме в игра и занимания.

Отличителен дизайн

Визуално смарт телефоните от ден на ден си наподобяват един с различен и е мъчно да преценим дали дадена визия е добра или не. Гърбът на V40 Vita е непрозрачен и не „ събира ” отпечатъци. Това може да се изтъкне като негово преимущество от позиция на външността.

Повърхността има леко грапава текстура, с фини бразди, сходни на шарката на пръстите. Усеща се като прелестен досег. Корпусът е пластмасов и пречупва светлината ефектно, тъй че да наподобява като железен. Благодарение на текстурата имитира светлинни лъчи, които „ излизат ” звездовидно от зоната на камерите. Самият панел с камерата е плосък, с три „ очи ”.

Отстрани се намира скенерът за пръстови отпечатъци, наред с „ тавата ” за SIM карта. От другата страна са бутоните за увеличение и понижаване на звука, а изпод има представител, USB-C порт и 3,5 мм жак за слушалки.

Гигантски екран

Дисплеят на V40 е голям, с диагонал 17,15 см (6,75 инча). Това е истински мини-телевизор в джоба!

Рамките към екрана са тънки, като единствено долната е по-видима. Като цяло голямата част от предния панел е формирана от екрана.

Резолюцията не е супер-висока: 1600×720 пиксела. В композиция с честотата на освежаване от 90 херца обликът на екрана наподобява постоянен като картина. Сърфиране в интернет, четене на текст, гледане на видео – всички те могат да се случват безпрепятствено при сходна периодичност. Ако би трябвало да сме почтени, това е удивително добър екран, изключително за телефон от „ входно ” равнище.

Може би резолюцията на телефона няма да се понрави на геймърите, които желаят напълно фини игрови облици. Но, както стана дума, този телефон е „ работен кон ”, игрите не са измежду целите на неговите консуматори.

Картина, тон и видео

ZTE V40 няма да ни очарова с изкуство – нито с възпроизвеждането му, нито със основаването му. Хардуерът му е задоволителен просто да си свършим работата дейно.

Звукът на вградената колонка може да не е подобаващ за слушане на класическа музика, само че е изцяло задоволителен за провеждането, да вземем за пример, на диалог при пуснат спикърфон. Желаещите да слушат музика, да играят, да гледат видео или да наблюдават подкасти е по-добре да употребяват наличния 3,5 мм жак, с цел да си включат слушалки.

Камерата е тройна, 48+2+2 мегапиксела. Предната камера за автопортрети е 8-мегапикселова. Има „ общоприети ” функционалности за снимане на портрет, нощен режим, макро, ръчни корекции. Цветовете са не доста наситени, само че контрастът е добър. С тази камера мъчно ще заснемем магични пейзажи, от които феновете да ахнат, само че въпреки всичко ще си свършим работа, когато ни е нужно: снимане на документи, четене на QR кодове, документиране на обстоятелства и, несъмнено, не толкоз претенциозни любителски фотоси. Мнозина ще виждат неналичието тук на ултра-широкоъгълна леща. Е, надали някой ще страда, че няма да може да снима архитектурни шедьоври.

Видео се записва при 1080p резолюция. Както и при фотосите, цветовете може да не са толкоз сочни, колкото при телефоните от висок клас, но  отново можем да документираме всичко значимо.

Батерия и продуктивност

Батерията на V40 е „ яка ”, издръжлива. Със своите 5130 милиамперчаса тя може умерено да изкара повече от денонощие, а при консервативно потребление – два дни умерено. Зареждането е бързо на 22,5 вата.

V40 има 3 GB RAM памет и 128 GB вътрешно предпазване. Моделът поддържа разширение на RAM паметта до 5GB благодарение на вграденото вместилище, което обезпечава спокойна работа даже с голям брой приложения.

Ако пък хранилището не доближава – може да се добави и карта памет. Това е отлично, като се има поради, че при сходна резолюция на камерата една фотография може да „ тежи ” 7-8 MB.

Производителността е добра за бюджетен телефон. V40 работи устойчиво в общоприетите сюжети на приложимост: гледане на видео, браузване из интернет, писане на мемоари, продан на известия, изобщо всичко, което хората вършат всекидневно с телефона си. Справя се добре с няколко по едно и също време работещи приложения, без да накъсва и без да се бави. Превключването сред приложенията е елементарно, без драми поради „ мултитаскинга ”.

Софтуер

V40 Vita идва с Android R, което в действителност значи Android 11. Може да се обнови до Android 12, а ZTE дава обещание две години ъпдейти.

Тази вариация на Android, която ZTE ползва тук, е близка до чистия Android, без непотребен програмен продукт – няма раздуване с куп ненужни приложения.

Сигурност

Както споменахме, телефонът има пръстов читател в профил, който работи бързо, даже при влажен пръст. Освен това е използвано и лицево различаване. Все отново за положителното му действие е добре да има изобилна светлина.

ZTE V40 Vita – спецификации

Наличност и цена

Смартфонът е необятно наличен в комерсиалната мрежа у нас. Моделът се предлага на цени към 330-340 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция 24 месеца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР