Дисплеите на смартфоните са техният най-уязвим компонент и се чупят

...
Дисплеите на смартфоните са техният най-уязвим компонент и се чупят
Коментари Харесай

Смартфоните ще имат самолекуващи се дисплеи

Дисплеите на смарт телефоните са техният най-уязвим съставен елемент и се чупят най-лесно. Според прогноза на CCS Insight скоро може да има най-малко отчасти решение на този проблем, оповестява CNBC.

Анализаторите предвиждат, че до 2028 година на пазара може да има смарт телефони със самолекуващи се екрани. Те ще имат нанопокритие, което ще може да възвръща леки повреди и драсктотини.

" Това не е част от научната фантастика. Може да бъде направено. Мисля, че най-голямото предизвикателство ще е да се слагат правилни упования от технологията ", споделят от компанията.

А те са, че тези екрани няма да могат да възвръщат съществени счупвания. Те ще се оправят с по-леки повреди и драскотини, като ще могат да генерират нов материал, който да запълва надрасканото.

Анализаторите означават, че производителите на смарт телефони и екрани от години работят по такава технология. LG я тестваше още през 2013 година и имаше подобен модел на пазара в лицето на G Flex.

Логично, 10 години по-късно има нови технологии и хрумвания в сферата. През 2017 година Motorola е подала документи за патент на екран с полимер, който помни формата си и я възвръща даже при пукнатини, когато бъде нагорещен. Не е ясно на какъв стадий е създаването на плана.

Други компании също имат сходни технологии, само че към момента нито една не е подготвена за пазара. Според анализаторите обаче най-малко няколко от тях са покрай този миг. Най-важното ще е те да обяснят добре опциите на технологията, с цел да не реализиран противоположен резултат и хората да решат, че към този момент екраните на смарт телефоните им са нечупливи да не пазят устройствата си деликатно както вършат в този момент.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР