На фона на спора със Spectrum, Disney призовава кабелните зрители да преминат към неговата услуга Hulu+

...
Disney призовава някои зрители да преминат към неговата услуга за
Коментари Харесай

Disney призовава някои зрители да преминат към неговата услуга за стрийминг на телевизия Hulu + на живо на фона на продължаващ спор за превоз, който накара милиони абонати на кабелна телевизия Spectrum да губят достъп до канали като ABC и ESPN.

Disney казва на зрителите, че могат да „поемат контрол“ върху начина, по който гледат, като преминат към услугата за стрийминг Hulu, според публикация в блог от понеделник.

Disney прокарва плана Hulu — който започва от $69,99 на месец — на фона на спор за таксите за превоз с компанията майка на Spectrum, Charter Communications. Притежаваните от Disney канали, включително ESPN, National Geographic и Freeform, изчезнаха за абонатите на Spectrum миналия четвъртък, точно когато Откритото първенство на САЩ и сезонът по колежански футбол започнаха.

обвини Disney, че изисква „прекомерно увеличение“ на таксата си и твърди, че Disney е спрял каналите си „точно в началото на футболния сезон“.

Преговорите често стигат до дъното. , и ако не може да се постигне споразумение, каналите понякога стават тъмни в съставите на кабелните или сателитните доставчици.

Каналите обикновено се възстановяват, след като бъде сключена нова сделка за превоз. В скорошен случай DirecTV отхвърли консервативната телевизионна мрежа Newsmax през януари заради таксите за превоз, след което възстанови канала два месеца по-късно, след като и двете страни постигнаха споразумение.

„Спешност“ в дискусиите

Чартър и Дисни казаха миналата седмица, че все още преговарят за нова сделка. Продължителният спор между Charter и Disney обаче може само да навреди на двете компании в крайна сметка, казаха анализатори от Bank of America Securities в изследователска бележка от вторник.

„Според нас има значителна спешност за тези преговори, тъй като колкото по-дълго се проточат, толкова повече клиенти ще загуби Charter и толкова по-малка е вероятността те да се споразумеят с Disney“, анализаторите казах.

Все пак Disney защити увеличението, което иска от Charter в изявление за CBS News, като каза миналата седмица, че „тарифите и условията, които търсим в това подновяване, се ръководят от пазара“.

Главният изпълнителен директор на Charter Крис Уинфри каза в конферентен разговор в петък, че таксата, която Disney иска, „не е типичен спор за превоз“, добавяйки, че и двете страни „или продължават напред с нов модел за съвместно видео, или ние“ продължавам напред."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР