Дисквалифицираният олимпийски шампион по ски-бягане Александър Легков заяви, че е

...
Дисквалифицираният олимпийски шампион по ски-бягане Александър Легков заяви, че е
Коментари Харесай

Олимпийски шампион готов да стигне до Европейския съд, за да докаже, че е чист

Дисквалифицираният олимпийски първенец по ски-бягане Александър Легков съобщи, че е почтен и ще се бори против обвиняванията за употеба на допинг против него с всички законови средства, както е подготвен да стигне и до Европейския съд, в случай че се наложи.

" Медалът ми е чист. Готов съм да се боря, с цел да го потвърдя. Единственото нещо, което желая, е заслужено отношение, самостоятелни арбитри и почтен развой, основаващ се на закона, без значение дали във Висшия състезателен трибунал, в Швейцарския федерален съд, или в Европейския съд ", съобщи руснакът.

МОК дисквалифицира Легков от Олимпиадата в Сочи 2014, където той завоюва злато на 50 километра и сребро с щафета на " Сборная ", по отношение на обвиняванията за приложимост на неразрешени субстанции и манипулиране на допинг-проби в съветския тим.

Санкцията беше наложена след отчет на самостоятелна антидопингова комисия на УАДА, макар че в него не бяха посочени съответни имена.

Легков е безапелационен, че не е употребявал допинг, което се потвърждава от голям брой негативни проби. Освен това той акцентира, че се е готвил отвън Русия от 2011 година.

" През последните години съм проверяван над 150 пъти и постоянно съм бил чист. Пробите ми са тествани в Кьолн, Лозана и Дрезден, а не в Москва или Сочи, защото упражнявах в чужбина ", изяснява Легков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР