Дискусията за службите се води в Народното събрание, тя трябва

...
Дискусията за службите се води в Народното събрание, тя трябва
Коментари Харесай

Денков: Дискусията за службите се води в Народното събрание, тя трябва да е силно експертна

Дискусията за службите се води в Народното събрание, тя би трябвало да е мощно експертна, съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти. Той взе участие в церемонията пред Паметника на Независимостта в София във връзка 115-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България.

 

По-рано през днешния ден във Велико Търново вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява, че съмнение в службите изричат хора, които желаят да сложат ръка върху тях, само че по думите ѝ президентът Румен Радев няма да допусне това. 

 

Тези 20 закона, които поставихме в лист в първите дни на Народното събрание, службите не бяха в този лист, напомни министър председателят. Знаем, че имаме уязвимост там, само че тази полемика би трябвало да продължи с специалисти, които са работили в службите. Искам първо специалистите да си подредят мнението, по-късно ще бъде взето политическото решение, изясни Николай Денков. 

 

Премиерът Николай Денков разяснява и експулсирането на свещеници от Руската православна църква от България. Действията са въпрос на конфиденциален отчет, аз единствено се срещнах с него, нямам директно отношение към вземането на това решение, то е на ДАНС, уточни той. Когато някой прави непозволени дейности, той би трябвало да бъде глобен, в тази ситуация става дума за глоба против законите на България, добави министър председателят Николай Денков. 

 

„ Тези дни имах сложни договаряния и търсене на единодушие по това по какъв начин би трябвало да се трансформират едни от най-трудните браншове в България – енергетика, аграрният бранш, имах среща и с представителите на хотелиерите и ресторантьорите, напомни министър председателят. Трябва да забележим кои са най-тежките проблеми и да ги използваме като благоприятни условия. Това е методът, по който подхождаме в тези диалози, има чуваемост и тя ни оказва помощ да търсим дружно решение “, сподели Николай Денков. 

 

Няма нищо неприятно кабинетът да получава поддръжка, когато извършва програмата си и тя е с ясни цели, сподели още Николай Денков. Той добави, че ще се радва на поддръжка от всяка политическа мощ, с цел да се извърши програмата на държавното управление. „ Ако някой стартира да подменя или трансформира задачите и дилемите, това към този момент е различен диалог “, сподели той. 

 

За приемането на България в Шенген министър председателят сподели, че всеки ден държавното управление води диалози и договаряния, има проект по какъв начин да работи. Той заяви, че отпреди два месеца има уговорено посещаване в Австрия, за което президентът знае. 

 

Пред два дни на брифинг в централата на Организация на обединените нации президентът Румен Радев сподели, че с цел да влезем в Шенген, би трябвало да убедим обществото в Австрия, а освен политиците, че България е благонадежден член на Европейски Съюз. Той окуражи министър председателят Николай Денков да направи аудиенция в Австрия допустимо по-скоро. 

 

Напоследък президентът постоянно споделя неща, които не са правилни, когато приказва за изкривена история, доста постоянно неговите причини в действителност се базират на изкривената история, а не на същинската история на България, сподели Денков и за посланията на президента във връзка Деня на независимостта. В поздравлението си във фейсбук Румен Радев отбелязва, че се вършат опити за замяна на историята ни, а държавността отстъпва пред непознати ползи и зависимости.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР