Дискусията събра в Дома на Европа юристи, специалисти по климатични

...
Дискусията събра в Дома на Европа юристи, специалисти по климатични
Коментари Харесай

”Алфа Рисърч”: За 85% от хората в България климатичните промени са сериозен проблем

Дискусията събра в Дома на Европа адвокати, експерти по климатични права, депутати, лекари и деятели против климатичните промени.

 

Експертите разискаха нуждата от надлежно законодателство, което да увеличи качеството на живот и презентираха публичните настройки по тематиката.

 

Здравословната храна, обезщетенията за вреди и отбраната на дома са измежду водещите климатични права съгласно участниците в изследването.

 

За сметка на това обаче едвам 27% от интервюираните са взели присъединяване в основаването на закони, а 2,9% са водили правосъдни каузи за отбрана на климатичните си права.

 

Експертът по права и политики за климата от " БлуЛинк " доктор Пламен Пеев изрази мнение, че са нужни законодателни промени за отбрана на климатичните права на жителите, тъй като Законът за ограничение на изменението на климата не включва съответни количествени или секторни цели за понижаване на излъчванията, както и ограничения за акомодация.

 

Участниците във форума установяваха, че в България правосъдните каузи, касаещи климата и околната среда, са най-вече за замърсяването на въздуха в огромните градове.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР