Дискусията с политически маргинали от България бих оставил на политическите

...
Дискусията с политически маргинали от България бих оставил на политическите
Коментари Харесай

Ковачевски: Български политически маргинали подкопават усилията за оправяне на отношенията

" Дискусията с политически маргинали от България бих оставил на политическите маргинали от нашата страна. Аз съставлявам държавно управление, което комуникира с държавното управление на България на доста по-високо равнище от предишното. " Това съобщи през днешния ден македонският министър председател Димитър Ковачевски във връзка изказванията на българския евродепутат Ангел Джамбазки и на депутата Костадин Костадинов на възпоменанието за Мара Бунева в събота в Скопие.

„ Въпреки че става дума за политически маргинали, техните изказвания провокират безпокойствие в нашето общество. Именно това е единствената им цел, да предизвикат и подкопаят напъните на Северна Македония и България да продължат в духа на съдействие и поддържане на позитивен дух в двустранните връзки. “ - сподели Ковачевски на днешна конференция.

По думите на премиера задачата на всеки политически маргинал е да стане известен посредством такива действия и по тази причина той няма желание да осъществя желанието им да бъдат сензация и да станат известни, когато те не са известни даже и в личната си страна.

Той уточни, че Министерството на външните работи на РСМ е реагирало уместно на тези изявления с нота до София, в която правилно е определило сходни дейности като опасност за добросъседските връзки.

„ Министерството на външните работи към този момент изиска от публична София да се дистанцира от неуместните изявления, които нараняват възприятията на жителите на Северна Македония и съществено вредят на напъните за поощряване на добросъседските връзки сред двете страни. “ - добави Ковачевски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР