Дискусията е на тема Взаимодействието между науката и бизнеса –

...
Дискусията е на тема Взаимодействието между науката и бизнеса –
Коментари Харесай

КМГ организира за пръв път в България дискусионен форум по повод юбилея на „Един пояс, един път”

Дискусията е на тематика „ Взаимодействието сред науката и бизнеса – положителни практики и вероятности в връзките сред България и Китай “ и ще се организира на 12 октомври т.г.в българската столица, с поддръжката на Посолството на КНР в София и персонално на Н.Пр.Посланик Дун Сяодзюн. Домакин на събитието е Китайският културен център, който е и сътрудник на събитието, дружно с Българо-китайската камара за индустриално развиване.

За пръв път Китайската медийна група е основател и уредник на спорен конгрес в България, отдаден на юбилейната годишнина на самодейността „ Един пояс, веднъж ”.

Участието си във форума са удостоверили високопоставени представители на българското държавно управление от няколко министерства, ректорът на най-големия бизнес-университет в България и Югоизточна Европа, който единствено преди дни получи най-високата оценка на министъра на образованието и науката за осъществяването на заложените от министерството политики в региона на висшето обучение. Очакват се презентации и изявления и от редица известни български учени - професори и шефове на научни институти като да вземем за пример Института за галактически проучвания и технологии, Института за проучване на климата, атмосферата и водите, Института за стопански проучвания към Българска академия на науките и други представители на научните и бизнес-средите. Те ще срещнат присъстващите с вероятностите и опциите за партньорство с китайските си сътрудници. Ще се показват и разнообразни гледни точки и на практика опит в съдействието сред Китай и страните от ЦИЕ – в подтекста на отбелязването през предходната година на 10-та годишнина от Механизма за съдействие сред Китай и ЦИЕ, като това ще бъде и акцент в презентацията на шефа на Центъра за поощряване съдействието в региона на селското стопанство сред Китай и ЦИЕ.

Участието си е удостоверил и съветникът по земеделие, риболовство и интернационална търговия в Европейския парламент, който ще показа вероятностите, опциите и провокациите в връзките сред Китай и Европейски Съюз в региона на селскостопанските политики.

В събитието ще вземат участие и български коментатори и анализатори, които ще показват гледните си точки за ролята и смисъла на самодейността на китайския ръководител Си Дзинпин „ Един пояс, веднъж ”, както и опциите за съдействие сред двата модела на икономическо развиване.

Ръководители на компании и компании, предприемачи, които имат богат опит в партньорските връзки с Китай или желаят да открият такива, също ще показват опциите и вероятностите за съдействие при потреблението на най-съвременните технологии и нововъведения в другите области. Предвидени са и нагледни демонстрации на най-новите артикули на известни български компании, предопределени за износа им в Китай.

Темата на проведения от КМГ спорен конгрес е определена, като една от най-важните в партньорството освен сред двете страни, само че и в границите на Механизма за съдействие сред Китай и ЦИЕ, чиято 10-годишнина отбелязахме предходната година.

По време на форума ще бъде предоставена естрада за разнообразни гледни точки по тематиките за взаимоотношението сред науката и бизнеса като гаранция за повишение богатствата на хората: новаторски способи и цифровизация в другите области на съдействие и взаимни вложения, както и съответни образци за положителни практики и вероятности в връзките сред България и Китай, в границите на мегаинициативата „ Един пояс, веднъж ”.

Китайската медийна група планува правенето на видеоклипове на по-важните изявления и презентации на участниците, които ще бъдат оповестени на уеб страницата на КМГ след приключването на форума.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР