Дискусията е част от събитията в рамките на Мюнхенската конференция

...
Дискусията е част от събитията в рамките на Мюнхенската конференция
Коментари Харесай

Извънредно Съобщение От Премиера На България Бойко Борисов! От Това Зависи Сигурността На Всеки Един От Нас! Всеки Момент Нато Ще

Дискусията е част от събитията в границите на Мюнхенската конференция по сигурността.

„ Северноатлантическият контракт остава главен поръчител за груповата защита на европейските съдружници. В същото време, усилването на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз е инвестиция в европейския фланг на НАТО.

Установяването на Постоянното структурирано съдействие в региона на защитата е значима стъпка в този развой “, уточни министър председателят Борисов като означи, че непрекъснатото структурирано съдействие на Европейски Съюз в региона на защитата - ПЕСКО*, подкрепя построяването на взаимни качества посредством многонационални планове, което е стъпка напред към усилване на европейската интеграция в региона на защитата.

НА ФОКУС: Тънки червени линии в Европа >>

*ПЕСКО, или Постоянното структурирано съдействие, е създаването на общи планове за закупуване на въоръжение и модернизиране на националните армии на страните в Европейски Съюз.

ПЕСКО беше задействано през предишния декември от министрите на защитата на Европейски Съюз. Именно по време на Българското европредседателство ще стартират да се осъществят първите взаимни планове за модернизиране и повишение на бойните качества на армиите на Съюза.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР