Дискусия имат ли място отброяването на секундите или поне мигащата

...
Дискусия имат ли място отброяването на секундите или поне мигащата
Коментари Харесай

Спор трябва ли да се отброяват секундите на светофара или поне да върнат „мигащото жълто“

Дискусия имат ли място отброяването на секундите или най-малко мигащата жълта светлина по българските улици, се разви във Facebook групата „ Забелязано в София “.

„ 5% от водачите ще минават на жълто, 10% на алено - Несъзнателно.

Спряха ни мигащата зелена светлина. Поне да върнат таблата със секундите. Всички светофари в София са с друго времетраене, става комплицирано прецизното прекосяване. Сега камерите на ги интересува, че си на жълто. Скоро гледайте хората по какъв начин сами ще стопират преди светофара на дълго зелено, с цел да са сигурни че на са извършители. Стане ли жълто /към червено/, когато си под светофара и си под точката на наблюдаване, ти не знаеш че си извършител. Ако се движиш постепенно е парадокс да не преминеш на алено “ – с този пост беше обещано началото на разискванията по тематиката.

Въпреки че бяха отстранени, очевидно секундите до светване на алено или мигащата жълта светлина са се радвали на доста почитатели измежду водачите, излиза наяве от изразените десетки отзиви.

Предлагаме ви фрагменти от дебата:

***

Трябваше да оставят секундарниците на светофарите! Само за хранилка се мисли не и за водачите!

***

Спомням си едно изявление със чиновник от пътна полиция, който се оплакваше, че се махат броячите - било поради нарушаване на някакви правила, а индивидът посочи, че нещата са се подобрили статистически откакто имало броячи дълго време. На мен ми бяха супер комфортни. Сега жълтото е 1 секунда - имам чувството…

***

Наистина са 1-2 секунди - карам с 50 и си е зелено, в последния миг светва жълто - няма по какъв начин да се спре и си минавам на алено. Добре е, че на другите им светва зеленото най-малко след още 15 секунди... само че за пред ченгетата си оставам извършител. Очевидно задачата е през кръстовищата по 20 сек. да няма никакво придвижване

***

Броячите и аз не знам за какво ги махнаха? Беше супер човек да знае по кое време ще стане зелено и какъв брой време има до алено.

***

Мигащото зелено беше по-калпавият вид, само че най-малко знаехме какво става, в този момент никаква концепция. Броячът беше понижил съществено случаите, не знам какво наруша, само че съгласно мен беше отлично решение. Сега мятам фасул какъв брой е продължителността на светофарния сигнал и от кой момент е почнал...

***

Аз ме разбирам каква е логиката тогава тук-там в страната да има и мигащи светофари и секундарници? Напр. Варна, Стара Загора...

***

Проблемът с броячите, че хората като видят, че остава малко време форсират.

***

- В интерес на истината, съвсем на никое място по Европа не съм виждал мигащо зелено или броячи. Дори и да има, са на доста малко места.

- Защото употребяват умни светофари, а те имат по-дълго жълто, което им оказва помощ да спрат.

Също по този начин и умните светофари няма да светнат жълтото незабавно пред теб.

В доста европейски страни се употребяват и таймери. Наистина мигащото зелено е необичайност. Но го има (Австрия, Естония), Сърбия и още някъде го употребиха отчасти.

Няма стандарт, действително, с което и нямаше проблем да го оставят, с дребна измяна в закона.

Но в случай че ни работеха умните светофари, щеше да е най-готиното!

***

- Жестоки санкции и камери на всяко кръстовище и никой няма да минава на алено. Имам изкарани 4 месеца из Франция и Швейцария, всеки ден съм с колата по улиците на огромни градове и светофар показващ секундички не съм видял към момента (освен някои за пешеходци). Автомобилисти, велосипедисти и пешеходци, които да минават на алено също не съм виждал. Дебили, които потеглят на 4тата секунда от светването на зеленото, тъй като си цъкат на телефоните и си пишат с " мацки ", които в никакъв случай няма да им пуснат - също не съм. Защото има камери на всички места, а санкциите са жестоки и има кой да ги ползва. В София минават по 2-3 коли след светване на алено, тъй като са ни махнали отброяването на секундите и 2-3 секунди жълто не са ни задоволителни, с цел да спрем от 50 до 0...дрън-дрън оправдания и алабализми.

- Сега си възпламени колата и мини по Александър Малинов, бул. България и през центъра и ми кажи светофарите с повече от 1 секунда жълт сигнал. Мога да ти подскажа. Няма да намериш подобен.

- След 1 седмица отивам. Не, че не минавах всеки ден от там и не ги знам...проблеми със прекъсването не съм имал, хем колата ми е много тежка. Иначе на жълто се стопира, най-малко по белия свят. У нас дебилите форсират, с цел да не се минат да са първите спрели на светофара... отново тъй като няма надзор и жестоки санкции. Ако изборът е да чакаш на светофара или в КАТ/Изипей, внезапно ще се увеличи бдителността на водачи, колоездачи и пешеходци и доста бързо хората ще се научат кои цветове на светофара какво значат.

***

Това към този момент е нещо което заслужава митинг

***

- Навлязъл автомобил в кръстовището, може да го напусне и на алено, подминал ли си стоп линията на зелено, няма проблем.

- Според законите, не и съгласно камерите им и някои заядливи кукери...

- Е, те дано си снимат и дано се заяждат, след това фиша пада, като се видят събитията.

- Хубаво, но като те занимават за по 15 обстановки всеки ден...

***

В същина броячите се махнаха поради тъжби на водачи. Не помня тъкмо, само че някакви нормативни уредби се нарушавали. Даже каузи бяха завели. Та се обърнете към " сътрудниците ".

***

В цяла България ги махнаха и броячи, и намигване. А бяха доста комфортни, изключително на местата с доста трафик. Даже индивидът изяснява, че след слагане, ПТП-тата са намалели на половина... но би трябвало да съблюдаваме " конвенцията "...

" опонира на Виенската спогодба за пътните знаци и сигнали, която страната ни е длъжна да съблюдава "

***

Ако човек има естествени реакции, кара с естествена скорост и не си цъка инстаграма, не би трябвало да има каквито и да е проблеми да спре на светофар в точния момент.

***

И като завалят първите санкции от това безумство, ще се почне едно ненадейно набиване на спирачки под светофарите, което внезапно ще усили ударите откъм гърба.

С конкурс по безумие ли си ги избират управителните фрагменти по институциите? Да не е наложително да си глупак, с цел да те вземат на изявлението? Има ли такова изискване?

***

Може да се ориентирате по пешеходните светофари. Винаги зеленият сигнал при тях свършва по-рано, тъй че в случай че са в алено, имайте подготвеност за прекъсване. Лошото е, че този зад вас може да няма

***

Мигащата жълта светлина беше добра. Вчера влязох сега, в който светна алено. Просто не разпознах, жълто ли свети поради заслепяване от слънцето.

***

Премахнаха единствената интелигентна и работеща концепция... очевидно санкциите са по - значими от живота на хората.

***

Само не съм склонен че 10% неумишлено минават на алено... Или може би не е тъкмо изявлението в случай че единствено 10% минават неумишлено, една голяма част го вършат напълно съзнателно!

***

Защо ги отстраниха в София, във Велико Търново и Бургас ги има и работят

***

Доколкото четох и мигащата светлина и часовника попадат под ударите на една и съща регулация. Тъпо, само че факт.

***

Навсякъде в Испания има броячи, и се чудя, каква е връзката с Европа!!!! Ама би трябвало да плюеме Европа.

***

Така е, карам постепенно с камиона, претрупан съм. Простаците, занимаващи се с тази работа са тотално некомпетентни олигофрени!

Преди с мигащата светлина спирах гладко или в случай че съм близо доста, леко форсирам и се преминаваше без произшествия. Сега или се влачиш с 30 и отново някой ще те изшие откъм гърба, или минаваш и те снимат, макар че по закон имаш право, в случай че е рисково да спреш ненадейно поради жълтото. Като цяло в държавната администрация работят тотални идиоти, вземащи необясними решения. Отделно хората занимаващи се с маркировката и решението на кръстовищата очевидно са просто бояджии, не инженери, не знам изобщо за какво е тази тотална липса на мисъл и подготвеност?!?

***

Един въпрос, кой слабоумник реши че мигащата светлина нещо не е ок след 6 година прилагане по улиците? Някой знае ли име, че да загатвам най-малко един път на ден него, майка му и цялото семейство?!?

***

Никаква Европа не е отговорна, броячи и мигащо жълто има в Гърция, Испания и тук-там в Италия. Българите от Европейския център за транспортни политики нещо си съчиниха…

***

Те ги махнаха преднамерено, тъй като желаят да има повече нарушавания, а повече нарушавания значи повече санкции, а повече санкции повече пари.

Всичко вършат единствено за пари, а не с цел да понижат нарушаванията и ПТП тата.

Когато имаше тези секундарници още от надалеч преценявах дали да понижа или да спра, а в този момент е сложна работа.

***

Има един брояч на светофара на Метро, доста е комфортно. Знаеш по кое време да спреш, по кое време да тръгнеш. А не да броиш като безумен три коли минаха, би трябвало да спра.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР