Дискусия БГ туризъм – лято 2022“ се проведе днес в

...
Дискусия БГ туризъм – лято 2022“ се проведе днес в
Коментари Харесай

Министър Проданов във Варна: Здравният туризъм трябва да стане приоритет

Дискусия „ БГ туризъм – лято 2022 “ се организира през днешния ден в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция във Варна.

Във форума участваха министърът на туризма Христо Проданов, ръководителят на Парламентарната комисия по туризъм доктор Илин Димитров, ректорът на Икономически университет – Варна проф. доктор Евгени Станимиров, регионалният шеф на Варненска област Благомир Коцев, генералният шеф на БНР Милен Митев, ръководители на браншови организации в бранша и курортните комплекси по Северното Черноморие, представители на общини и на неправителствения бранш. Те разискаха вероятностите пред българския туризъм през летния сезон.

„ България е златна “ беше едно от посланията на форума. Златна е, освен тъй като тук е намерено най-старото обработено злато в света, а и тъй като на един хвърлей място са съсредоточени толкоз естествени и културни явления. Независимо от дискутираните благоприятни условия за оптимизация в сектора, всички участници се сплотиха към разбирането, че има належаща потребност от положителни послания за предлагания туристически артикул. Туристите обичат да се забавляват и за тях най-хубавото място за отмора е там, където има и занимания.

Министър Проданов заключи, че е добре като приоритет да се изведе здравният и спа туризъм, тъй като даденостите за него са отмерено разпределени в страната, не се въздейства от времето, обвързван е със здравето.

Тази година значимото обръщение за летния туристически сезон в България е „ Safe ” (безопасно), съобщи генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев в умозаключение на полемиката. България е безвредно място – и военно, и здравословно, добави той. „ Safe ” носи концепцията за здравето като грижа за него, изключително на фона на коронавирусната пандемия, сподели още генералният шеф на Българска телеграфна агенция.

По думите му България може да се популяризира и като страната на безконечния празник. Най-хубавото място на света е, където има празник, разяснява Вълчев.

Според него е редно още занапред да стартира подготовката на календара с фестивалите за идната година. Посланието ни може да бъде, че когато и да дойдеш в България, ще попаднеш на фестивал. При нас е безконечен фестивал – това е нещо друго и то си става слоган – „ life and health “, добави още Вълчев. От своя страна проф. доктор Евгени Станимиров съобщи, че конотацията би трябвало да е положителна. Това, което си пожелаваме по принцип българите – да си жив и здрав, значи да си в духовна и физическа кондиция, разяснява той.

Проф. Станимиров добави, че дружно със здравния туризъм би трябвало да се погрижим и за инфраструктурата, с цел да може да се задвижат и другите типове туризъм. Важно е да приказваме с сказуеми, а освен с епитети, сподели в умозаключение ректорът на Икономически университет – Варна и добави, че здравният и спа туризъм би трябвало да се комбинират с културно-познавателен туризъм, с цел да се съчетаят духовната и физическата кондиция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР