Дискриминация е да се забрани на хората със стари коли

...
Дискриминация е да се забрани на хората със стари коли
Коментари Харесай

Александър Томов: Престъпление е да се забрани на хората със стари коли да минават през центъра

Дискриминация е да се забрани на хората със остарели коли да минават през центъра. Дори е закононарушение. Ами в случай че им се ражда дете или имат потребност от незабавна болница? Не е това решението. София се нуждае от сложна нова обществена транспортна скица. Това сподели за " Твоят ден " Александър Томов, претендент за кмет на София от партия " Българска социалдемокрация - Евролевица ".

" Аз съм най-подготвеният и най-опитният претендент от всички и имам доста амбициозна стратегия, наречена " Променяме София, с цел да променим България ". Става дума за 15 съответни плана, които водят до напредък на столицата. Бюджетът на София е дребен и не стига за нищо. От тези 2,5 милиарда лв. се падат горе долу по 120 лв. на живущ в столицата. Чуждите вложения могат да създадат разликата. София е на последно място в Европа по привличане на такива. Общинският съвет би трябвало да има самостоятелна одиторска група, която да ревизира всичко. Имаме план за 32 безвъзмездни паркинга на общинска земя, обвързвана с метростанции ", разяснява той.

Според него " Топлофикация " е в механически банкрут. " От 430 000 клиенти, 140 000 надплащат. Искаме всички ползватели да имат електронни сензори, с цел да се знае какъв брой сила употребяват и по какъв начин да я контролират. Всичко да е търпимо финансово. Една част от задълженията би трябвало да се опростят, а и да се подреди управническия безпорядък ", уточни Томов.

По думите му боклукът на града може да се трансформира в сила. " Имаме няколко вероятни вложители, които да построят огромен цех за отпадък, който да се преработи в сила. Преди години за план, в който работих с милиардер от Хонг Конг, му беше пожелан голям рушвет. Той беше в размер на 34 млн. евро без Данък добавена стойност. Това съм го потвърдил, има документи и контракти. Проектът беше получил Клас А, както и поддръжка на външни финансови институции. Искам да го реанимирам с нови хора. 35 млн. лв. би трябвало да се заделят за решение на казуса в детските градини. За 1,5 година въпросът може да се реши. Ще се заплаща или ще се отчуждят земи ", акцентира Томов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР