Дисидентска републиканска групировка, нарекла се Ирландска републиканска армия, ИРА, пое

...
Дисидентска републиканска групировка, нарекла се Ирландска републиканска армия, ИРА, пое
Коментари Харесай

Групировката ИРА пое отговорност за писмата бомби, пратени до Лондон и Глазгоу

Дисидентска републиканска формация, нарекла се " Ирландска републиканска войска, ИРА ", пое отговорност за неотдавнашните писма бомби, изпратени до летища в Лондон и до Университета в Глазгоу, заяви през днешния ден английската полиция, представена от Ройтерс.

Групировката, приела името ИРА, се състои от бойци, които се опълчват на мирното съглашение за Северна Ирландия от 1998 година, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя е друга и надалеч по-малка от ИРА-извънредна, която пое отговорност за съвсем половината от общо 3600 жертви през 30-те години на принуждение. ИРА-извънредна се разпусна след мирното съглашение.

" На полицията в Лондон и на полицията в Шотландия е известно за опита да се поеме отговорност за изпращането на устройства, получени в три здания на територията на Лондон, както и в Университета в Глазгоу, на 5 и 6 март. Изявление за вдишване на отговорност е получено на 11 март в една от северноирландските медии. В него се употребява известно кодово име. Твърди се, че отговорността се поема от " ИРА ", гласи известието на полицията, която продължава следствието на случаите, съобщи ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР