Дисхармония в Дом "Хармония" Обитателите: Обслужването не отговаря на солените

...
Дисхармония в Дом "Хармония" Обитателите: Обслужването не отговаря на солените
Коментари Харесай

Д-р Николай Вършилов: Обвиненията са съшити с бели конци

Дисхармония в Дом "Хармония " Обитателите: Обслужването не дава отговор на солените такси Митра Ставрева: Купувам си страдалчество за 860 лв. на месец

- Д-р Вършилов, в редакцията на „ Марица “ идват сигнали за разнообразни нередности в " Хармония ". Какво се случва в дома?

- Разбрах за недоволствата. Всички са от хора, които не са си изпълнили договорите. Подписваме такива документи с всеки клиент. Ако нещо се случи с даден човек, настанен при нас, или най-лошото - в случай че почине, в контракта написа, че месечната такса не се възвръща. Така е във всеки дом с сходна активност. В случая - хората не желаят да съблюдават контракта и стартират да плашат с вестници и медии. Многократно се е случвало. Най-вероятно има и сигнали от личен състав, който съм изгонил поради неприятно отношение към възрастните - на висок звук се приказва, наскърбяват се хора. Аз няма по какъв начин да понасям това нещо и се е налагало да променям фрагментите.

- Тоест - ядосват се и стартират да ви клеветят?

- Винаги по този начин става. Нали знаете българите по какъв начин обичат да плашат с институции. Ние сме компанията, може би с най-вече инспекции - от Инспекцията по труда, РЗИ, Агенцията по храните, Министерството на труда и обществената политика. Нито една санкция не съм имал, нито актове, нищо.

- Как тогава бихте обяснили случая с четирите санитарки без здравни книжки?

- Имаше заяждане от инспекторите от РЗИ. Бях дал книжките на тези служителки за презаверка, която е наложителна на всеки шест месеца. Всичко това може да се ревизира - имам документи от лабораторията и така нататък От институцията взеха решение, че би трябвало да наложат санкция. Разбира се, завоювах делото и актът отпадна.

- Има ли задоволително личен състав, който да се грижи за настанените?

- Никога не сме имали проблем с личния състав! Това могат да потвърдят от Инспекцията по труда. Многократни инспекции съм имал и безусловно всичко е наред. Хорариумът също дава отговор безусловно. Имаме рехабилитация 3 пъти седмично. Тя се прави от експерт от неврологично поделение. Всяка сряда имаме посещаване от психолог.

- Хората се оплакаха, че менюто в дома е оскъдно. Вярно ли е това?

- Абсолютно не е правилно! Винаги може да се пристигна на място и да се ревизира какво е менюто. Заповядайте и вие! Предлагаме храна 4 пъти на ден - закуска, обяд, следобедна закуска в 16 часа и вечеря в 18:30 часа.

- Вие всекидневно ли сте в Дом „ Хармония “?

- Разбира се, всеки ден съм тук. Все отново това е единственият дом, в който има доктор. В никой различен дом няма доктор, а услугите са единствено на хартия. Аз съм доктор, домът е мой и аз съм постоянно тук. Всеки ден има и здравна сестра.

- Вярно ли е, че санитарките се постанова да готвят?

- Не, аз съм наел готвач на трудов контракт и никоя санитарка не би трябвало да готви. Това го има черно на бяло. Имаме кухня, готвач и позволение от Агенцията по храните.

- Пускани ли са тъжби против вас?

- Да, на няколко пъти са пускани тъжби, само че както споделих, те са от хора, които не са изпълнили договорите си. Всички случаи са такива - към 5 на брой. Винаги плашат с инспекции. Разкарват ме до полицията безпочвено. Аз демонстрирам договорите и по този начин завършва всичко.

- Искате ли да добавите някакъв коментар?

- Домът ми е цялостен, работи с цялостен потенциал. Това е единственият дом, в който има рехабилитатор, психолог, здравна сестра и доктор, което е включено в цената. При мен са родителите на доста високопоставени хора. Никой не се е оплакал. Имаме настанявания от цяла България - от София, Плевен, Бургас. Идват при нас, тъй като предлагаме най-хубавото обслужване. Това е показателно, а събитията за хората в дома може да се наблюдават онлайн във " Facebook ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР