Discovery Inc., компанията зад известния научно-популярен канал Discovery Channel, навлиза

...
Discovery Inc., компанията зад известния научно-популярен канал Discovery Channel, навлиза
Коментари Харесай

Discovery Channel ще създава видеоигри по свои предавания

Discovery Inc., компанията зад известния научно-популярен канал Discovery Channel, навлиза на полето на видеоигрите, предава Hollywood Reporter.

В последната година, свикнахме с новините за компании, нямащи общо с гейминга, да афишират проектите си за вход в игровото пространство. Анонси за това чухме от страна на Гугъл, Netflix и дори от Bad Robot, филмовата компания на Дж.Дж.Абрамс. А в този момент това прави и притежателят на Discovery Channel и Animal Planet.

Плановете са Discovery Games Studios, както ще е името на новата компания, да създава, лицензира и дистрибутира видеоигри, които са основани на активи на компанията-майка и които ще са предопределени за конзоли, PC и мобилни устройства. Медията напомня, че Discovery към този момент имат опит в лицензирането на свои заглавия за видеоигри: Man Vs. Wild на Scientifically Proven и Deadliest Catch: Alaskan Storm на Liquid Dragon Studios. Логичният въпрос тук, който следва е кой в телевизионната мрежа ще създава видеоигри?

Hollywood Reporter оповестява, че студиото към този момент е влезнало в контакт с опитни студиа, като Ubisoft, Jam City, Playway Games, Code Horizon Studios и Gamaga. Изданието оповестява, че към този момент се работи по няколко плана, измежду които Naked and Afraid, Moonshiners и др.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР