Дирекцията за национален строителен контрол издаде 11 наказателни постановления за

...
Дирекцията за национален строителен контрол издаде 11 наказателни постановления за
Коментари Харесай

ДНСК глобява фирми, строили незаконно участъци от Хемус -

Дирекцията за народен строителен надзор издаде 11 наказателни постановления за нелегално строителство в секторите 4 и 5 от автомагистрала „ Хемус “, оповестиха от ДНСК.

Проверката е открила, че се правят строително-монтажни работи, в това число ровове, диги, пътни кревати и уреди на въпросните сектори от „ Хемус “, която е градеж първа категория. Тези действия са осъществени в парцели държавна, общинска и частна благосъстоятелност, за които производствата по отчуждаване не са завършили към дата на инспекцията.

ДНСК е открила, че строителството е без утвърдени капиталови планове и без издадено позволение за градеж, в нарушаване на Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Наказателната процедура стартира през декември 2021 година и януари 2022 година Тогава бяха връчени актове за административно нарушаване на изпълнителя „ Автомагистрали “ ЕАД и строителните компании, с които има подписани контракти за секторите 4 и 5 от Автомагистрала „ Хемус “. Това са „ АБ “ АД, „ Парсек Груп “ ЕООД, „ Автомагистрали Хемус “ АД и „ Водно строителство Благоевград “ АД. Фирмите имат 14 дневен период за обжалване на глобите, показват още от ДНСК.

В началото на ноември м.г. главният секретар на Министерство на вътрешните работи заяви, че вътрешното министерство има данни, че схеми за източване, сходна на тази, с която са източени 60 млн. лева задатъци от лот 5 на автомагистрала “Хемус ”, са прилагани и на останалите сектори от аутобана. Тогава той уточни, че продължава инспекцията по сектора на Автомагистрала " Хемус " в региона на Търговище, конфискуван е материал за проби, работи се дружно с ДНСК, конфискувана е и цялата документи, обвързвана със строителството на автомагистралата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР