Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да издаде заповед за

...
Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) да издаде заповед за
Коментари Харесай

Готвят нови протести срещу строежа на „Златен век“

Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) да издаде заповед за унищожаване на противозаконния градеж " Златен век " в столичния квартал " Лозенец ". За това настояха от инициативния комитет " Лозенец " на конференция.

Ако това не се случи през идната седмица организираме митинг , заяви Никола Вапцаров от инициативния комитет. Той сподели, че през днешния ден по проблема се организира среща сред началника на ДНСК Деляна Панайотова и служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков.
 Борис Милчев Никола Вапцаров Българска телеграфна агенция
Вапцаров напомни, че към този момент има констатация от страна на страната в лицето на ДНСК, че строителството е осъществено нелегално. Причината е, че строителното позволение е изтекло през 2017 година Големият проблем по думите на Вапцаров е, че действието на строителството е нелегално заради изтеклото строително позволение. Сградата обаче към този момент е издигната и по тази причина ДНСК би трябвало да издаде нова заповед за унищожаване на противозаконния градеж. Това е тяхно пълномощие по закон и няма потребност някой да те сезира, изясни Вапцаров. 
 Борис Милчев Никола Вапцаров Българска телеграфна агенция
Сагата със постройката " Златен век " продължава към този момент няколко години. През юни 2021 година тогавашният шеф на ДНСК Влади Калинов спря градежа на постройката заради изтекло през 2020 година позволение за градеж. От компания " Артекс " апелираха в съда и през юли т.г. Върховният административен съд удостовери решението на Административен съд - София град, с което разрешението за градеж на компанията е годно до 2024 година
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР