Дирекцията по горите в Пазарджик извърши проверка по повод разпространен

...
Дирекцията по горите в Пазарджик извърши проверка по повод разпространен
Коментари Харесай

Глобяват фирма-концесионер за лов на диви прасета с капани от санитарна зона

Дирекцията по горите в Пазарджик извърши инспекция във връзка публикуван в обществените мрежи видеоклип, на който се вижда по какъв начин в санитарните региони поради африканската чума в община Ракитово се ловят диви свине с клопки, заяви БНР.

Според информацията задачата е била те да се пуснат в частни дивечовъдни стопанства за заплатен ловджийски туризъм. Фирмата-концесионер ще бъде санкционирана.

Клипът е сниман от член на ловната дружинка в село Црънча. Работникът, който с капан превозвал диво прасе, обяснил, че извършва разпореждане на началника си и притежателя на частното стопанство.

Това е неприемливо, разяснява кметът на село Црънча Ангел Руков. По думите му си вършат частен лов.

При инспекция в местността " Каркария " е открито, че на пропускателния пункт на частното дивечовъдно стопанство няма построена дезинфекционна площадка за транспорт на средства и хора. Няма дневник за посетителите, няма и защитно облекло като мярка против африканската чума.

Нарушени са разпоредбите за биосигурност и най-много - нарушена е заповедта, съгласно която дивите свине се отстрелват на място, след което се подава сигнал до съответното Горско стопанство.

На компанията концесионер ще бъде формиран акт за административно нарушаване. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР