Дирекция Вътрешна сигурност - МВР обжалва прокурорско постановление на Специализираната

...
Дирекция Вътрешна сигурност - МВР обжалва прокурорско постановление на Специализираната
Коментари Харесай

МВР обжалва отказ на Спецпрокуратурата да разследва престъпна група от висши служители на Национална полиция

Дирекция " Вътрешна сигурност " - Министерство на вътрешните работи апелира прокурорско разпореждане на Специализираната прокуратура за отвод от формиране на досъдебно произвеждане по следствие на дирекцията по отношение на проведена незаконна група от управителни чиновници на ГДНП (Главна дирекция " Национална полиция " ) в интервала 2018-2020 година. Това беше оповестено в публично прессъобщение на Министерство на вътрешните работи.

В прессъобщението няма посочени имена. Но в собствен материал " Радио Свободна Европа " твърди на база информация от свои източници, че в тази ситуация става въпрос за Христо Терзийски. Терзийски беше шеф на Главна дирекция " Национална полиция " от 24 февруари, 2015 година, само че от 20 септември 2018 година е краткотрайно изпълняващ длъжността основен секретар на Министерство на вътрешните работи. На 18 декември 2018 година още веднъж се връща на позицията на началник на ГДНП, до момента в който на 24 юли 2020 година е определен за министър на вътрешните работи в третото държавно управление на Бойко Борисов.
АКФ пита основния прокурор за 4-те проведени незаконни групи, разследвани след изборите от април 2021
На чуване и спор в непрекъснатата Комисия по конституционни и правни въпроси към 46-тото Народно заседание, основният прокурор Иван Геш...
Прочети повече
Припомняме, че в края на октомври тази година вътрешният министър Бойко Рашков даде скандално изявление. В него Рашков съобщи следното: " Служител на по-ниски равнища е бил открит от специфичните служби в нерегламентирани контакти с много прочут наркотрафикант. Събрани са материали, съгласно които той е получавал заплата от този него, с цел да му прави услуги. По-късно този човек се е издигнал до поста министър на вътрешните работи по времето на Борисов. В момента не мога да ви кажа името на този министър, както и на наркотрафиканта. Но материалите са в Министерство на вътрешните работи, срещнах се с тях персонално - и скоро ще съобщим повече информация ".

В настоящето прессъобщение от Министерство на вътрешните работи се споделя, че с информация за случая е разполагала и Върховна касационна прокуратура (ВКП). " Министерство на вътрешните работи смята, че прокурорът, направил отвод да образува досъдебно произвеждане, не е показал въз основа на кои материали е направил своите правни заключения. Ако обособените материали съдържат спорна информация, юридическата точност изисква обвинителят да стимулира за какво е дал доверие на една част от тях и е отказал да кредитира останалите ", написа още в прессъобщението.

От Министерство на вътрешните работи акцентират, че има обилни като размер изпратени данни, в това число ВДС (вщестествени доказателствени средства), само че и до момента в Министерство на вътрешните работи не е остъпвало мнение от наблюдаващ прокурор по тях. Освен това постановлението за преустановяване е от януари 2021 година, а самото изпращане на протоколите за направени ВДС-и е от април 2021 година – 3 месеца по-късно, и съгласно Министерство на вътрешните работи " явно не са взети поради при взимане на решението ".

Припомняме, че обжалването не може по закон да стане пред съд, а единствено пред по-висшестояща прокуратура - в тази ситуация на Апелативната профилирана прокуратура.
Борисов след разпита: Дадох сведения за опасност, че някой ще го хапвам (ВИДЕО)
За страдание и по трите сигнала, за които давах сведения, всички са за, че някой нещо чул. Че някой, когато правил крос, нещо приказвал....
Прочети повече
Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР