Дирекция Противодействие на корупцията“ към КПКОНПИ започва проверка на действията

...
Дирекция Противодействие на корупцията“ към КПКОНПИ започва проверка на действията
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия започна проверка на бившата шефка на ДКК

Дирекция „ Противодействие на корупцията “ към КПКОНПИ стартира инспекция на дейностите на Ваня Караганева, която беше освободена от поста на изпълнителен шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК) след изказвания от Съвета на шефовете, че е правила нарушавания.

От прессъобщение на формалния уебсайт на Антикорупционната комисия излиза наяве, че ще бъдат изискани документи от Съвета на шефовете и от Министерството на стопанската система, след което ще бъдат снети пояснения от управителни длъжностни лица. Не се показва в какъв период ще се случи това.

В края на инспекцията, в случай че бъдат открити корупционни закононарушения, ръководената от Сотир Цацаров КПКОНПИ оповестява, че ще сезира прокуратурата.

По-рано тази седмица Караганева бе освободена от длъжността втори изпълнителен шеф. Тя стана представител на страната в Съвета на шефовете на ДКК през октомври след конкурс на Министерството на стопанската система. Същевременно обаче е част от Съвета още от септември, когато бе служебно назначена като самостоятелен член. За решението си да я освободи Съветът на шефовете се аргументира с голям брой нередности на Караганева, свързани непозволени еднолични решения и подписване на контракти.

В отговор на уволнението служебният министър на стопанската система Даниела Везиева изиска оставката на трима членове на Съвета на шефовете. После ДКК затвърди позицията си, като още веднъж уточни, че с отстраняването на Караганева е защитила интереса на сдружението и на страната, както и на икономическия министър като принципал на ДКК.

Днес в свое изявление за Нова телевизия Везиева уточни, че екипът на консолидационната компания „ няма предпочитание да следва смяната и да работи транспарантно “.

„ Изглежда пазят остарелия модел на ДКК. Помним оня половин милиард, който беше изразходен по непрогледен метод. Това е работата на ръководството на остарялата Държавната консолидационна компания “, сподели тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР