Директорите на „Пирогов“ и Националната кардиологична болница – проф. Асен

...
Директорите на „Пирогов“ и Националната кардиологична болница – проф. Асен
Коментари Харесай

Директорите на „Пирогов“ и НКБ може да се разделят с постовете си


Директорите на „ Пирогов “ и Националната кардиологична болница – проф. Асен Балтов и доцент Марио Станкев може да се разделят с постовете си, научи Скенер.нюз. Здравният министър Кирил Ананиев обмисля рокади в университетските лечебни заведения, в които финансовото състояние е тежко, настояват източници от властта. Възможно е и други шефски столове да се разклатят, само че първият сигурен на мушката на Ананиев е доцент Марио Станкев.


Доц. Марио Станкев

Припомняме, Националната кардиологична болница сигнализира, че единственото в страната детско поделение по „ Кардиорхирургия “ е на път да затвори порти поради липса на съответно финансиране и изиска помощ от страната. Министерство на здравеопазването даде обещание такава, само че от изказванията на министър Ананиев и неговата заместничка Жени Начева стана ясно, че парите ще дойдат от вътрешно преструктуриране на НКБ. Явно обществените изяви на доцент Станкев са ядосали властта и сега му се търси заместител.

Въпреки че шефът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов е много по-премерен в медийните си изяви и за неговия пост се търси нов човек. Скандали в незабавната болница избухват всеки месец, а недоволството измежду личния състав се усеща и в коридорите на института. В същото време задълженията на „ Пирогов “ непрестанно нарастват. Според осведомени, столът на проф. Балтов се е раздрусал след оставката на предходното управление на Министерство на здравеопазването и близостта на шефа на „ Пирогов “ с ВМА към този момент не може да му обезпечи чадър.

Че ще има десант на страната в огромните лечебни заведения призна и самият здравен министър Кирил Ананиев. „ Ще влезем напълно скоро в някои академични лечебни заведения, където има проблеми. Ще влезем в „ Пирогов “, Националната кардиологична болница и в някои други “, декларира той в изявление за в. „ 24 часа “. Досега Министерство на здравеопазването се занимаваше повече със закъсалите общински и регионални лечебни заведения, а рокади бяха направени единствено в бордовете на някои от държавните клиники. Опитът обаче демонстрира, че една от първите задания на всеки нов здравен министър е да назначи и нови болнични шефове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР