Директорите на холандска компания, за която се смята, че е

...
Директорите на холандска компания, за която се смята, че е
Коментари Харесай

Собствениците на компанията със заразените яйца са задържани до приключване на разследването

Директорите на холандска компания, за която се счита, че е в центъра на абсурда със инфектираните яйца, няма да бъдат пускани от пандиза, до момента в който продължава следствието, написа нидерландското интернет издание Dutch News.
Шефовете на компанията „ Chickfriend” – Мартин ван дер Б., на 31 години и Матийс И.Дж., на 24 години, бяха задържани в четвъртък. Срещу тях са повдигнати обвинявания за застрашаване на общественото здраве като са снабдявали с пестицида фипронил птицефермите. Освен това те са обвинени за разпространяване на неразрешени субстанции.
Фипронилът е неразрешен за приложимост при условия, които биха го довели до потребление в хранителната промишленост, само че той е основна съставна част в някои препарати против бълхи, употребявани за кучета и котки.
Силите на реда държат двамата обвинени в „ изолираност “, което значи, че не им се разрешава да контактуват с никой от външния свят, с изключение на с техните юристи, съобщи Фокус.
Милиони яйца и десетки хиляди кокошки са унищожени поради абсурда. Според някои специалисти вредите за холандските птицеферми доближават 150 милиона евро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР