Директори на училища у нас заявяват на родители, че няма

...
Директори на училища у нас заявяват на родители, че няма
Коментари Харесай

Директори на училища незаконно отказват да приемат деца без ваксини

Директори на учебни заведения у нас декларират на родители, че няма да одобряват децата им в случай че нямат цялостен имунизационен статус. Най-много случаи на сходни злоупотреби има в учебните заведения в Добрич и Варна, сподели инспекция на Actualno.com.
В началото на юни с подобен проблем се сблъсква майка на първокласничка от учебно заведение в Добрич. След като детето кандидатства по разпоредбите и е признато в първи клас от управлението на учебното заведение споделят на майката, че няма да одобряват щерка ѝ в постоянна форма на образование, поради изчезнали ваксини. Семейството има по-голямо дете с тежка форма на аутизъм и с цел да не слага под риск живота и здравето на дребното си дете родителите вземат решение да не имунизират щерка си.
След вървене по институциите и майката се обръща с публично питане към Министерството на образованието. От там реагират стремително и изпращат отговор до майката и с копие до шефа, че учебното управление няма право да откаже приема на дете, нито да дефинира формата му на образование.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР