Директори на училища от цялата страна настояват за яснота как

...
Директори на училища от цялата страна настояват за яснота как
Коментари Харесай

Училищни директори са в тотална неизвестност как ще започне вторият учебен срок в понеделник

Директори на учебни заведения от цялата страна упорстват за изясненост по какъв начин ще стартира вторият образователен период в понеделник, 7 февруари - присъствено, онлайн или под друга форма. В момента учениците са в междусрочна почивка, която продължава до края на седмицата.

Училищни шефове са в тотална неопределеност по какъв начин ще стартира вторият образователен период в понеделник и по тази причина упорстват виновните по тематиката институции да излязат с ясно решение по въпроса, с цел да може учебни заведения, родители и възпитаници да имат време за подготовка, а не да се чака последният миг.

Диян Стаматов, шеф на 119-о учебно заведение в София и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура:

" За мен през днешния ден е денят, в който би трябвало да бъде оповестено, с цел да има време за организация и вероятно заместване на учители там, където е належащо. Всеки ден оттук насетне води след себе си напрежение в фамилиите, в системата и това напрежение просто може да бъде спестено ".

В средите на учебните шефове мненията по какъв начин би трябвало да стартира вторият образователен период са разнообразни.

" Има сътрудници, които са на мнение, че не би трябвало да продължаваме идната седмица присъствено, без значение от стадия. Други са на позиция 1-ви и 4-ти клас да са присъствено, а ротацията да бъде за 5-ти - 12-ти. Има сътрудници, които са още по-оптимистични и настояват, че не би трябвало да има никакво продължение в ОРЕС ", добави Диян Стаматов.

Вторият образователен период ще стартира присъствено или онлайн според от инструкциите на здравните управляващи, разясниха по тематиката преди дни от просветното министерство.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР