Директори на общински и държавни фирми по места са принуждавани

...
Директори на общински и държавни фирми по места са принуждавани
Коментари Харесай

Деница Сачева, 2013 година: ГЕРБ управлява със страх и репресии, точно както в комунизма!

Директори на общински и държавни компании по места са принуждавани да стават членове на ГЕРБ, с цел да запазят работата си – тъкмо както в комунизма. Фирмите са мачкани и рекетирани, както в никакъв случай до момента, твърди препоръчаната от ГЕРБ за обществен министър.

Посочената от Бойко Борисов нова обществена министърка Деница Сачева единствено преди 6 години е била безжалостен съперник на ГЕРБ и на самия Борисов, написа http://epicenter.bg/.

Тогава тя е претендент за народен представител от името на ДСБ и води гневна кавпания против ГЕРБ.  

Директори на общински и държавни компании по места са принуждавани да стават членове на ГЕРБ, с цел да запазят работата си – тъкмо както в комунизма. Фирмите са мачкани и рекетирани, както в никакъв случай до момента, декларира Деница Сачева, разказвайки своята биография и изтъквайки своите антикомунистически възгледи. 

Ето цялостният текст на ревюто на новия министър на труда и обществената политика, оповестено на уеб страницата на ДСБ. 
" Осем дни откакто станах на 16 година пристигна 10 ноември 1989г. Спомням си малко, само че задоволително от комунизма.

Помня по какъв начин всички трябваше наложително да сме чавдарчета, пионерчета, комсомолци. Помня, че всеобщо хората мислеха едно, говореха второ и правеха трето. Помня, че с цел да успяваш, трябваше да си с връзки – мозъкът имаше значение, единствено в случай че вървеше в композиция с послушание. 

Спомням си, че ме кръстиха едвам на 11 години и след това ме викаха в кабинета на шефа да ми кажат, че не е целесъобразно да отивам на черква. Спомням си, че бях пред изключване от Езикова гимназия дружно с Владо, тъй като направихме концерт за дарения за децата от Никарагуа, който не беше под патронажа на партията. Беше персонална самодейност. А колектива не търпеше сходни произволи. Първият ми саморъчен афиш за същия този концерт беше сплескан и стъпкан с грайфери на двора на гимназията.

Днес минава съвсем четвърт век от това време, а животът в България мирише на ранните 80 години на 20 век.

Директори на общински и държавни компании по места са принуждавани да стават членове на ГЕРБ, с цел да запазят работата си – тъкмо както в комунизма. Фирмите са мачкани и рекетирани, както в никакъв случай до момента.

Един човек ми сподели “Аз от 2011 година работя проверки. Каквото произведа, идват и ми го вземат. След всяка проверка, идва нова. Не мога да изхарча за фамилията си нищо, което изкарам – всичко отива в мафията ”. 

Така наречената поддръжка за ГЕРБ се основава на боязън от репресии. В кабинета на един човек имаше фотография на ББ, а той ми споделя “Ще оказвам помощ ви оказвам помощ с всичко, с което мога ”. “А за какво е тази фотография на бюрото ти? ”, попитах аз. “За камуфлаж, да ме оставят на мира ”, сподели ми той. Възрастен мъж ми сподели: „ Не желая да изгубя и сина си, щерка ми към този момент е бежанец. “

Няма да не помни сцената в интернет – клуб, в който видях шестима баби и дядовци със слушалки, които бяха там не с цел да търсят информация, не с цел да видят къде могат да почиват, не с цел да научат нещо ново и за обществен контакт, а….. с цел да употребяват скайп и да приказват с децата си. Преодолели всевъзможни граници за персонално пространство, те говореха един върху различен – никой не чуваше другия – за тях значимото беше, че в екраните виждат фотосите от профилите на децата си.

Срещнах и дребничка, блага стара дама, с живи, топли кафяви очи. Напомни ми моята баба, която ме отгледа. Гледа ме тя право в очите и ми споделя “Аз съм трафикант ”. “Ама какъв трафикант сте вие госпожо? ”, откликвам и аз. „ О, аз постоянно минавам границата с два стека цигари в гащите и по този начин се устоявам “, прострелва ме с думи от упор тя.

„ Инвестирах в отглеждане на животни и скърбя, че си изгубих годините. Със същите бизнес проекти и вложения мой другар в Гърция кара хубава кола, децата му учат в положителни колежи, той прави нови проекти. Аз не дръзвам да възнамерявам един празник и от банката постянно ме търсят. “, с оскърбление ми споделя животновъд. „ Картелната мафия ни убива, знам ги кои са, знам къде се събират, знам какво вършат, само че няма кой да ни отбрани. “, продъжава той.

„ И аз като вас съм на 40 години, не желая да бъда богат, само че желая да си изкарвам парите с персонален труд. Толкова доста ли желая? “, става млад мъж от задните редове.

А индивидът, който преди дни е врътнал ключа на кафенето си, се възмущава от първия ред „ В България всички са щастливи – и кокошките, и прасетата. Нещастни са единствено хората. “

Хората, които основават работни места се оплакват и още едно измерение на соцпопулизма на ГЕРБ – по този начин наречените почивни дни по 6 вкупом, които постоянно стават 10, тъй като доста хора си вземат отпуск. Отпуск, който както знаете с помощта на ГЕРБ е обект на двойна администрация – едни са датите, които се подават в инспекцията по труда, напълно други са тези, в които хората действително излизат в отпуска. 

Но така наречен дясна партия ГЕРБ вмето независимост издига в фетиш контрола. И живота на три проекта – едно да мислиш, друго да приказваш, трето да правиш. За да оцелееш.

Ето какво ми написа по мейла един шеф „ Този извънредно комунистически принцип го има единствено у нас – да се съеднияват празници и след това да са “отработват ” – естествено никой не работи и тогава. Ако в миналото някой желае да свърши нещо потребно за тази страна, извънредно време е този комунизъм да се изкорени вечно.

 

Ефекта е че компаниите няма да си създадат оборотите и ще се гърчат още 3 месеца по-късно да ги наваксат. На цалата ни мара втасала! Това се повтаря всеки май и септември. Това и в най-богатите страни не си го разрешават! Те герберастите, тъй като са същите като комунистите, това освен че не го трансформираха, ами го затвърдиха! При състояние че ние имаме стопанска система и завещание, което с цел да оправим би трябвало да работим по 16 часа дневно! „

Ако знаете какъв брой добре ги разбирам тези хора… Самата аз толкоз пъти съм била на ръба на банкрута, мачкана от проверки и инспекции, с опити да бъда рекетирана от хора, за които бизнес и корупция са две страни на една монета. Така добре познавам възприятието да искаш да бъдеш свободен и самичък да градиш, даже и когато са ме убеждавали, че бизнес средата у нас не разрешава кой знае какво развиване.

След всяка среща от ден на ден съзнавам, че това са хората, за които желая да работя. На тези хора желая да бъда представител в Народното събрание ". 

Е, след всички тези откровения Деница Сачева е припозната от ГЕРБ като изключително скъп техен кадър и я оферират за министър.

А пък самата Сачева до този момен не се отказала от изказванията си против партията, която я издига за министър, и от премиера, който я предложи за този пост.
 

" Човек може да се развива във времето ", това беше коментарът на Деница Сачева във връзка тези нейни оценки за ГЕРБ, поискани от депутатите в Народното събрание по време на дебатите за нейната кандидатура за министър.

Със  114 гласа болшинство от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация Деница Сачева стана министър на труда и обществената политика.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР