Директорът по сигурността на Facebook Алекс Стамос напуска компанията заради

...
Директорът по сигурността на Facebook Алекс Стамос напуска компанията заради
Коментари Харесай

Шефът по сигурността на Facebook напуска заради руските тролове

Директорът по сигурността на Фейсбук Алекс Стамос напуща компанията поради дълбоки различия за ролята на  социалната мрежа в разпространяването на подправени вести, написа „ Ню Йорк таймс “.

Според изданието Стамос е част от дребното хора в компанията, които са упорствали за по-голяма бистрота за ролята на съветските тролове в обществената мрежа по време на предизборната акция в Съединени американски щати през 2016 година Неговата позиция „ ужасила “ останалите членове на мениджмънта на Фейсбук, като се стартира от Шерил Сандбърг.

През последните месеци Стамос бил лишен от пълномощията си в компанията и през декември 2017 година почнал да обмисля напускането си.

Той ще остане в компанията до август, с цел да приготви собствен заместител и да се лимитират вредите върху репутацията на обществената мрежа.

Стамос е първият върховен чиновник на Фейсбук, който напуска след скандала с съветската интервенция в американските избори и манипулирането на гласоподавателите.

Близо година след изборите Фейсбук призна, че компании, свързани с Кремъл, са разгласили около 3000 политически рекламни съобщения за изборите в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР