Директорът на Югоизточно държавно предприятие - Сливен инж. Димчо Радев

...
Директорът на Югоизточно държавно предприятие - Сливен инж. Димчо Радев
Коментари Харесай

Делегация от ЮИДП-Сливен бе на работно посещение в Турция

Директорът на Югоизточно държавно дружество - Сливен инж. Димчо Радев бе на работно посещаване в южната ни съседка Република Турция. С него бяха шефовете на Държавно горско стопанство - Тунджа инж. Борислав Цвятков и на Държавно ловно стопанство - Ропотамо инж. Георги Гагов, както и Мустафа Мехмед, специалист в ЮИДП.

Българската делегация бе посрещната от районния шеф на Регионална дирекция по горите в Истанбул Джелал Пир. Той акцентира, че опазването и развиването на горите може да бъде още по-устойчиво при ползотворно съдействие на двете страни и изрази, че постоянно са подготвени за реализиране на взаимни планове с горските структури в България.

По време на срещата бяха дискутирани тематики, свързани с наближаващия пожароопасен сезон и опазването на горите от пожари и по-конкретно - построяването на видеонаблюдение, за по-бързо и дейно локализиране и потушаване на зародили пожари. Обсъдено беше и предприемането на съответни и ясни дейности по въпроси, касаещи горския бранш, както и взаимно партньорство по значима и за двете страни тематика - националната сигурност, обвързвана с общата ни граница.

Инж. Радев благодари от името на делегацията за поканата и топлото посрещане и изрази убеденост, че сходни срещи са от извънредно значение за подсилване съдействието сред двете структури в региона на ловностопанската активност, както и за обмяна на положителни практики при стопанисването на горските и ловни запаси.

Повдигната бе и тематиката за екологичните проблеми, които изпитваме заради световното стопляне и изменението на климата. Директорът на ЮИДП-Сливен акцентира, че е належащо задълбочено търсене на общи решения за установяването на нарушавания на екоравновесието в Странджа, която е обща полезност на двете страни, а опазването и развиването на горите в нея следва да бъде главен приоритет в работата ни.

По-късно специалистите от Югоизточно държавно дружество бяха посрещнати от Беркант Коркмаз, шеф на регионална дирекция, отговаряща за националните паркове и лова в Истанбул. Обсъдени бяха бъдещи взаимни планове, свързани с идни ловни изложби, както и положителни практики за опазването на горите и дивеча в тях.

В края на визитата, инж. Димчо Радев насочи покана към турските си сътрудници за посещение в България, с цел да се срещнат от близко с активността на горските и ловни стопанства в югоизточната част на страната, както и да се даде старт на плануваните взаимни планове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР