Директорът на втория отдел на руското външно министерство за страните

...
Директорът на втория отдел на руското външно министерство за страните
Коментари Харесай

Русия е против посредници в преговорите с Украйна

Директорът на втория отдел на съветското външно министерство за страните от Оперативно-наблюдателно дело Алексей Полишчу к съобщи, че в случай че договарянията сред Русия и Украйна бъдат възобновени, те евентуално ще бъдат директни, без медиатори. Той акцентира, че това е форматът, в който те са били извършени в началото. Според Полишчук западните медиатори преследват свои лични цели в хода на споразумяване на спора.

" Ако и когато тези контакти бъдат обновени, те евентуално ще бъдат директни. И това би бил най-хубавият вид, тъй като, както демонстрира практиката, западните медиатори постоянно преследват свои лични цели и се пробват да повлияят на хода на договарянията, действайки не за споразумяване на спора, а в името на личните си политически и стопански ползи ", съобщи Алекс Полишчук в изявление за ТАСС.

Той напомни, че по време на договарянията през февруари-април 2022 година Русия е комуникирала с Украйна единствено директно посредством платформи, които са ѝ били " общително предоставени ". По-късно контактите се реализират посредством видеовръзка, само че също остават директни.

Преговорите сред Русия и Украйна започнаха няколко дни след началото на нахлуването. Делегациите на двете страни се срещнаха първо в Беларус, а по-късно в Турция. В сходство с постигнатите през март съглашения Русия изтегли войските си от Киев. След това страните неведнъж обявиха, че преговорният развой е в задънена улица . През май Украйна се отдръпна от преговорния развой. Руската страна съобщи, че това се дължи на въздействието на западните страни.

От Кремъл увериха, че Русия е подготвена да позволи спора по дипломатически път , само че това е невероятно заради позицията на Киев. На 4 ноември украинският президент Володимир Зеленски подписа декрет, с който се изключват договаряния с Русия, до момента в който Владимир Путин е отпред. Киев нееднократно е заявявал, че договарянията са вероятни единствено в случай че съветските войски бъдат изтеглени от Украйна . Владимир Путин счита, че с цел да се възобнови разговорът, Украйна би трябвало да " вземе поради новите териториални действителности ", т.е. да признае анексираните съгласно нея райони за съветски. Украйна отхвърля това изискване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР