Директорът на ВМА ген. майор Венцислав Мутафчийски написа много силни

...
Директорът на ВМА ген. майор Венцислав Мутафчийски написа много силни
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски накара цялата България да настръхне с тези думи!

Директорът на ВМА ген. майор Венцислав Мутафчийски написа доста мощни думи по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Вижте обявата му в формалната Facebook страница на ВМА:

Напред! Науката е слънце,

което във душите грей!

Напред! Народността не пада

там, гдето знанието живей!... “

На 24 май честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

24 май е ден на горделивост и поклонение пред нашите просветители. Ден, в който отдаваме заслужена респект към устрема за рационализиране посредством достиженията на науката и културата.

Стъпвайки на традициите и с вдъхновението на нашите предшественици, в своята 130-годишна история ВМА съумява да резервира точно устрема си към непрекъснато рационализиране, трансформирайки се в пример за всички останали лечебни заведения.

Ние имаме вяра в науката! За нас знанието и науката са полезностите, които дефинират нашата мощ и бъдещото ни развиване. Благодаря на всички колеги-преподаватели за високия професионализъм и отдадеността, които влагат в затвърждаване престижа на българското здравно обучение.

Колеги, благодаря Ви за силите и силата по време на COVID-пандемията, която подложи на тестване целия свят, само че ние възприехме като опция да потвърдим за следващ път лидерските си позиции. И макар тези провокации, продължихме да вършим просвета, отваряйки нови хоризонти за развиване на учебно-научната активност в Академията и на българската военна медицина!

В днешния празничен ден приветствам и нашите курсанти, нашето бъдеще! Бъдете все по този начин усърдни и стимулирани, бъдете почтени наследници на нашите първоучители!

Честит празник!

Бъдете здрави и сполучливи!

Генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS

Началник на ВМА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР