Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс, ръководителят на Мосад Давид Барнеа

...
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс, ръководителят на Мосад Давид Барнеа
Коментари Харесай

ЦРУ и Мосад обсъждат примирие в Газа

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, ръководителят на Мосад Давид Барнеа и министър-председателят на Катар Мохамед бин Абдулрахман Ал-Тани се срещнаха с египетски публични лица в Кайро, с цел да обсъдят опцията за помирение в Газа, оповестиха египетските медии, съобщи Агенция Франс Прес.

Източници от египетското разузнаване оповестиха за " срещата на квартета ", до момента в който интернационалният напън пораства за помирение сред Израел и палестинската въоръжена формация Хамас.

Мосад разгласи през днешния ден, че обмисля евентуалната реакция на Хамас на препоръчаното съглашение за прекъсване на боевете в Ивицата Газа.

Катар и Египет посредничат сред воюващите страни с поддръжката на Съединени американски щати.

Предложение, в съгласие с договарящи от израелска страна в Париж в края на предишния месец.

„ Хамас и (другите въоръжени) фракции чакат резултата от срещите в Кайро. Хамас е отворена за разискване на всяка самодейност, която реализира завършек на експанзията и войната “, сподели представител на групировката пред Агенция Франс Прес при изискване за анонимност.

Стремежът към преустановяване на огъня идва, откакто Съединените щати и Организация на обединените нации приканиха Израел да не стартира сухопътна атака в Рафах.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР