Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс предупреди, че Китай обмисля възможността

...
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс предупреди, че Китай обмисля възможността
Коментари Харесай

Шефът на ЦРУ: Китай обмисля да достави оръжия за Русия

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс предизвести, че Китай обмисля опцията да достави смъртоносни оръжия на Русия.

В изявление за Си Би Ес Нюз Бърнс посочи, че Вашингтон няма доказателства за действителни доставки, защото Пекин към момента не е взел дефинитивно решение по този въпрос.

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ акцентира, че решението за изпращане на оръжия в Москва би било " доста опасен и неблагоразумен залог " за китайския президент Си Цзинпин.

По-рано държавният секретар Антъни Блинкън уточни, че Китай към този момент възнамерява да доставя оръжия и муниции на Русия.

Германският министър на защитата Борис Писториус изрази в това време през днешния ден песимизъм по отношение на мирния проект на Китай за войната в Украйна.

" Когато чуя известия - и не зная дали те са истина - съгласно които Китай може би възнамерява да достави дронове камикадзе на Русия, до момента в който в това време показва кротичък проект, тогава бих предположил, че би трябвало да съдим Пекин по делата, а не по думите ", сподели Писториус с изявление за немското публично радио " Дойчландфунк ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР