Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е посетил Киев тайно през

...
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е посетил Киев тайно през
Коментари Харесай

Бърнс е бил на тайна визита в Киев. Ако стигне Крим до есента, Украйна ще започне преговори с Русия

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е посетил Киев скрито през юни. Украински публични лица му разказали за проектите си да стартират договаряния с Русия до края на годината – само че откакто бъдат върнати окупираните територии. Това оповестява " Вашингтон поуст " с позоваване на американски служители,които са в курса на визитата. Малко преди метежа на Пригожин Бърнс се е срещнал със Зеленски и ръководителите на украинското разузнаване. 

 

Бърнс се е обадил на ръководителя на съветската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин, с цел да увери Кремъл, че Съединени американски щати нямат нищо общо с протеста на частната военна компания " Вагнер ", съобщиха  " Ню Йорк таймс “ и " Уолстрийт джърнъл “, представени от Ройтерс.

 

Разговорът сред Бърнс и Наришкин се е състоял тази седмица и е представлявал контактът на най-високо ниво сред американското и съветското държавно управление, откогато наемниците на Евгений Пригожин започнаха похода си към Москва.  В понеделник президентът Джо Байдън дефинира дейностите на " Вагнер “ като част от вътрешни битки в Русия, към които Съединени американски щати и съдружниците им нямат никаква съпричастност. 

 

По време на договарянията на Бърнс с украинските публични лица в Киев, виновни за плануваните военни интервенции, те са изразили убеденост, че към есента украинската войска ще е съумяла да си върне забележителна част от окупираната територия, да е трансферирала артилерийси и ракетни системи на границата с анексирания Крим, да се реалокират още на изток – а по-късно да стартират договаряния с Москва, за първи път, откакто договарянията се провалиха през март предходната година.

 

" Русия ще тръгне към договаряния единствено в случай че почувства заплаха ", споделя неназован украински служител. Централно разузнавателно управление на САЩ отхвърля коментар по какъв начин Бърнс прави оценка вероятностите за атака на украинската войска. 

Украинското контранастъпление се развива по-бавно от плануваното, само че напредва решително, съобщи ръководителят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати ген. Марк Мили, представен от Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция. 

 

" То се развива по-бавно, в сравнение с бяха прогнозите. Това не ме учудва ", сподели Мили в Националния пресклуб във Вашингтон. Той добави, че настъплението " напредва решително и целеустремено, проправяйки си път през комплицирани минни полета и други " трудности.

 

Според него всичко това ще отнеме " шест, осем или 10 седмици и ще бъде доста мъчно ".

 

" Ще бъде доста дълго и доста, доста кърваво. Никой не би трябвало да си прави илюзии ", предизвести Мили.

 

Миналата седмица украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че контраофанзивата върви " по-бавно от мечтаното ". Украйна твърди, че е освободила 130 квадратни километра в южната част на страната, само че това е дребен % от териториите, завладени от Русия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР