Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е очакван във френската столица

...
Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е очакван във френската столица
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ се очаква в Париж на преговори за израелските заложници

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс е предстоящ във френската столица Париж за нови договаряния за освобождение на израелските заложници, държани в линията Газа от радикалното палестинско придвижване " Хамас ", съобщи Ройтерс, като се базира на новинарския уеб страница " Аксиос ".

Бърнс вече един път бе пратен персонално от президента на Съединени американски щати Джо Байдън на договаряния за освобождение на заложниците, държани от " Хамас " - в египетската столица Кайро на 13 февруари. Там бяха още шефът та израелската разследваща работа Мосад Давид Барнеа, шефът на израелската организация за сигурност Шин Бет - Ронен Бар, и министър председателят и министър на външните работи на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани, 

В края на предишния месец, след договаряния във френската столица, с посредничеството на публични представители на Съединени американски щати, Египет, Катар и Израел бе реализирано рамково съглашение. То имаше за цел да улесни освобождението на заложниците и да се разгласи шестседмична пауза във военните дейности, предава Българска телеграфна агенция. 

Войната в Газа стартира, откакто на 7 октомври ислямистката формация " Хамас " извърши нахлуване в Южен Израел, като по израелски данни нейни бойци са умъртвили близо 1200 души и са взели към 250 заложници. Смята се, че част от тях са мъртви. В отговор Израел стартира военна атака в анклава, следен от " Хамас " и по информация на палестинското министерство на опазването на здравето в Газа от началото на спора до момента са починали повече от 29 000 палестинци.

Основният спор сред Израел и " Хамас " е за броя на държаните в израелски затвори палестинци, които да бъдат разменяни против един пленник на ислямисткото придвижване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР