Директорът на ЦРУ Майк Помпео обяви за телевизия Fox News,

...
Директорът на ЦРУ Майк Помпео обяви за телевизия Fox News,
Коментари Харесай

ЦРУ уверява, че САЩ ще се справи с новите руски оръжия, Русия продължава с представянето им

Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео разгласи за телевизия Fox News, че Съединени американски щати ще намерят отбрана от новото съветско оръжие.
В коментар на посланието на президента на Русия към съветските депутати, в което Владимир Путин споделя за новите типове съветско оръжие, Помпео съобщи, че в речта безусловно нищо не го е учудило. Той акцентира, че тематиката се следи доста деликатно както от Централно разузнавателно управление на САЩ, по този начин и от Пентагона и американците могат да бъдат сигурни, че службите са ориентират добре в съветските оръжейни стратегии.
Според Помпео, в случай че Русия и Китай усъвършенстват оръжейните си системи, то Съединени американски щати би трябвало да обезпечат съответен отговор.
По-рано стана известно, че Русия е изпитала свръхзвуковата оръжейна система " Кинжал ", за която разгласи Владимир Путин.
Това, че Русия и Китай създават свръхзвуково оръжие, не е загадка за Съединени американски щати, съобщи на 8 март зам.-министърът на защитата на Съединени американски щати Джон Руд. И двете страни създават свръхзвуково оръжие и други въоръжения и тяхното държание в кибер пространството ни безпокои. Затова ние определихме тези две страни като основен фокус на тактиката ни за национална сигурност, сподели Руд пред комисията за въоръжените сили в Сената на Съединени американски щати.
Миналата седмица съветският президент Владимир Путин показа най-новите типове съветски оръжия. Това са ракетният комплекс " Сармат ", подводни безпилотни апарати, авиационният комплекс " Кинжал ", лазерно и свръхзвуково оръжие.
Междувременно заместник-министърът на защитата на Русия Юрий Борисов удостовери, че от предходната година съветската войска има разполагаем лазерни комплекси, които са способни да поразяват заложени цели. В изявление за армейското издание " Красная звезда " Борисов разгласи, че тези комплекси " дават опция да се обезоръжи евентуален съперник и да бъдат изумени всички обекти, които са набелязани като цел от лазерния лъч на тази система ".
Освен това Борисов разгласи, че военното ведомство е сключило контракт за производството на системата " Авангард ", което, съгласно него, би трябвало да потвърждава по безапелационен метод съществуването на оповестеното от Путин оръжие. Борисов акцентира в изявлението си за ведомственото издание, че е нужна договореност в света за взаимните ограничавания в разпространяването на оръжия на нови физически правила като лазерното.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР