Директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията на

...
Директорът на Центровете за контрол и превенция на заболяванията на
Коментари Харесай

САЩ регистрират по 100 000 случая на COVID-19 на ден

Директорът на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати Рошел Валенски съобщи в сряда, че в страната се следи нарастване на случаите на инфектирани с COVID-19 през последните пет седмици, като се правят оценка 100 000 случая дневно , оповестяват ЕйБиСи и АП.

По време на брифинг на екипа за реагиране на COVID-19 на Белия дом, Валенски акцентира, че броят на смъртните случаи е намалял доста макар възходящия брой приети в болница пациенти с ковид. Тя също по този начин прикани сънародниците си да съблюдават ограничения за предварителна защита, с цел да понижат разпространяването на заболяването, като не престават да ползват практики за носене на маски, както и да си вършат самотестове преди огромни събирания .

Координаторът на отговора на COVID-19, доктор Ашиш Джа твърди, че екипът е изискал в допълнение финансиране от Конгреса, с цел да обезпечи забележителен брой от " новото потомство ваксини " преди есента, отбелязвайки, че Конгресът би трябвало да е наясно с следствията от при положение, че откажат финансирането.

Случаите на COVID-19 може да се влошат още повече през идващите месеци , предизвестиха федералните здравни чиновници в сряда, като приканиха най-силно засегнатите региони да обмислят апели за маски на закрито.

В момента нарастванията са съсредоточени в североизточния и междинния запад . " (Но) предишни нараствания на инфекциите при разнообразни талази на инфекции демонстрираха, че това се популяризира в цялата страна ", сподели Валенски, шеф на CDC, на брифинг в Белия дом.

Служителите обаче бяха внимателни при правенето на съответни прогнози , като споделиха, че какъв брой ще се утежни пандемията ще зависи от няколко фактора , в това число доколко предходните инфекции ще предпазят от нови разновидности.

Миналата седмица координаторът на COVID-19 на Белия дом доктор Ашиш Джа предизвести в изявление за " Асошиейтед прес ", че Съединени американски щати ще бъдат все по-уязвими към ковид тази есен и зима, в случай че Конгресът бързо не утвърди ново финансиране за повече ваксини и лекувания .

Джа предизвести, че без в допълнение финансиране от Конгреса за вируса ще докара до " ненужна загуба на живот " през есента и зимата , когато в Съединени американски щати свършат опциите за лекуване. Съединени американски щати към този момент изостават от другите страни в обезпечаването на доставки на идващото потомство ваксини против COVID-19 и сподели, че локалната индустриална база за проби вкъщи към този момент пресъхва, защото търсенето понижава.

Джа сподели, че локалните производители на проби са почнали да затварят линиите и да уволняват служащи и през идващите седмици ще стартират да разпродават съоръжение и да се приготвят да излязат напълно от бизнеса за произвеждане на проби, в случай че държавното управление на Съединени американски щати няма пари да закупи още проби, като стотиците милиони, които изпрати гратис на декларирани семейства тази година.

Това ще остави Съединени американски щати да разчитат на други страни за тестване и доставки , рискувайки дефицит по време на скок, предизвести Джа. Около 8,5 милиона семейства направиха поръчки за последния транш от 8 безвъзмездни теста, откогато поръчките бяха отворени в понеделник, добави Джа.

Пандемията продължава към този момент 2 години и половина . И Съединени американски щати видяха — според от това по какъв начин ги преброите — пет талази на COVID-19 през това време, като по-късните скокове бяха провокирани от мутирали версии на ковид . Пета вълна се случи основно през декември и януари, породена от разновидността омикрон.

Някои специалисти се тормозят, че страната в този момент вижда признаци на шеста вълна , задвижвана от подвариант на омикрон. В сряда Валенски означи постоянен растеж на случаите на COVID-19 през последните пет седмици, в това число 26% нарастване на национално равнище през последната седмица .

Хоспитализациите също се усилват с 19% през последната седмица , макар че остават доста по-ниски, в сравнение с по време на омикрон вълната, сподели тя.

В края на февруари, когато тази вълна отшумяваше, CDC пусна нов набор от ограничения за общности, където COVID-19 облекчаваше хватката си, с по-малко фокус върху позитивните резултати от теста и повече върху това, което се случва в лечебните заведения.

Валенски сподели, че повече от 32% от страната сега живее в регион със междинни или високи равнища на общественост с COVID-19 , в това число повече от 9% в най-високото равнище, където CDC предлага да се употребяват маски и други старания за намаляване .

През последната седмица спомагателни 8% от американците живеят в окръг със междинни или високи равнища на общността с COVID-19.

Длъжностните лица обявиха, че са загрижени, че намаляващият имунитет и смекчаващите ограничения в цялата страна могат да допринесат за продължаващото повишаване на инфекциите и болесттите в цялата страна. Те насърчаваха хората - изключително по-възрастните - да получат бустери.

Някои здравни специалисти споделят, че държавното управление би трябвало да подхваща по-ясни и смели стъпки .

Насоките на CDC са объркващи за обществеността и не дават ясна картина за това какъв брой предаване на вируса се случва в общността, сподели доктор Лакшми Ганапати, експерт по инфекциозни заболявания в Харвардския университет.

Когато държавните чиновници дават рекомендации, само че не дефинират правила, " в последна сметка всеки обособен човек избира самичък за публичното здраве, което работи за него. Но не това е дейно. Ако приказваме за прекъсване на хоспитализации и даже смъртни случаи , всички тези и нтервенции работят по-добре, когато хората го вършат групово ".
 Ню Йорк увеличи равнището за Коронавирус до високо, упорства за носене на маски
Ню Йорк увеличи равнището за Коронавирус до високо, упорства за носене на маски

Очаква се пикът на сегашната вълна да не продължи дълго, в случай че жителите следват насоките
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР