Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Майк Помпео

...
Директорът на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ Майк Помпео
Коментари Харесай

ЦРУ заплашвало Иран заради агресията му в Ирак

Директорът на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Майк Помпео разгласи, че е изпратил писмо до иранския ген.-майор Касем Солеймани и иранските водачи, изразявайки паника по отношение на все по-застрашаващото държание на Иран в Ирак, оповестява " Ройтерс ".

Говорейки по време годишния Национален защитителен конгрес " Рейгън " в Южна Калифорния, Помпео е прецизирал, че е изпратил писмото, откакто висшият ирански боен пълководец е дал да се разбере, че силите под негов надзор могат да атакуван американските сили в Ирак.

" Това, което му съобщавахме в това писмо, беше, че ще държим него и Иран виновни за каквито и да било офанзиви против американските ползи в Ирак от силите, които са под техен надзор ", подчертал Помпео.

" Ние искахме да сме сигурни, че той и държавното управление на Иран са разбрали това по кристално явен метод ", допълнил шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Солеймани, който е пълководец на задграничните интервенции на елитната Революционна армия на Иран, е отказал да отвори писмото, съгласно Помпео, който пое управлението на Централно разузнавателно управление на САЩ през януари.

Иранските медии по-рано цитираха Мохамед Мохамади Голпайегани, който е старши консултант на висшия водач на Иран аятолах Али Хаменеи, да декларира, че неназован човек на Централно разузнавателно управление на САЩ се е опитал да съобщи писмо на Солеймани, когато той е бил в сирийския град Албукамал през ноември по време на сраженията против ДАЕШ ( " Ислямска страна " ).

" Няма да взема писмото ви, нито ще го прочета и нямам какво да кажа на тези хора ", изтъкнал Солеймани, съгласно полуофициалната иранска новинарска организация " Фарс ".

През октомври беше обявено, че Солеймани неведнъж е предизвестил кюрдските водачи в Северен Ирак да се изтеглят от богатия на нефт град Киркук или ще бъдат изправени пред гневна офанзива от иракските сили и присъдружните им милиции, подкрепяни от Иран./news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР