Директорът на Световната програма по прехраната и , присъдена на

...
Директорът на Световната програма по прехраната и , присъдена на
Коментари Харесай

Предупреждават за глад с библейски размери през 2021 г.

Директорът на Световната стратегия по прехраната и , присъдена на организацията на Организация на обединените нации, предизвести международните водачи, че идната година ще бъде по-тежка от 2020 година и без милиони долари " ние ще имаме апетит с древен размери през 2021 година ", осведоми АП.

Дейвид Бийзли даде изявление за информационната организация, в което предизвести, че най-тежката работа пред организацията занапред следва.
 Организация на обединените нации: Коронавирусът заплашва милиарди по света с безработица и апетит
Организация на обединените нации: Коронавирусът заплашва милиарди по света с безработица и апетит

На фона на втора вълна на пандемията и върнати ограничавания в редица страни

Той напомни апела си пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през април, че до момента в който светът се бори с пандемията от ковид, в също време е на " ръба на пандемия от апетит ", която може да докара до " апетит с древен размери " за няколко месеца, в случай че не бъдат подхванати незабавни дейности.

" Успяхме да го предотвратим през 2020 година.. тъй като международните водачи дадоха отговор с пари ", отбелязва Бийзли.

Но той предизвести, че обезпечените пари през 2020 година няма да са задоволителни за 2021 година и че идващите 12-18 месеца ще бъдат сериозни.
 $330 милиарда са нужни за справяне с глада до 2030 година
$330 милиарда са нужни за справяне с глада до 2030 година

Светът би трябвало да изкачи " голяма планина "

По думите му Световната стратегия по прехраната се нуждае от 15 милиарда $ идната година - 5 милиарда $ за попречване на апетит и 10 милиарда $ за осъществяване на международните стратегии на организацията, в това число за подкрепяне на недохранените деца.

През април Бийзли предизвести, че 135 милиона души са изправени пред " спешни равнища на апетит или по-лошо ". Анализ на организацията демонстрира, че коронавирусът може да остави без издръжка още 130 милиона души до края на 2020 година

В сряда, когато даде виртуално изявление от Рим, където е основана организацията, Бийзли акцентира, че 270 милиона са застрашени да останат без издръжка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР