Директорът на Столичната полиция (СДВР) Калоян Милтенов е подал заявление

...
Директорът на Столичната полиция (СДВР) Калоян Милтенов е подал заявление
Коментари Харесай

Директорът на СДВР Калоян Милтенов подаде заявление за напускане

Директорът на Столичната полиция (СДВР) Калоян Милтенов е подал заявление за овакантяване, заяви вътрешният министър Калин Стоянов.

“Той е извънреден експерт, ще направя всичко допустимо той да остане в границите на Министерство на вътрешните работи и да бъде част от моя екип. Неговата позиция ще заеме прочут за системата човек, той е част от Столична дирекция на вътрешните работи и няма да бъде изненада за никого ”, съобщи по този мотив вътрешният министър Калин Стоянов.

“Със заповед от 13.06. за шеф на ГДБОП е назначен един от моите заместници - Явор Серафимов. Считам, че той ще управлява службата в вярната посока ”, сподели още министърът представен от БГНЕС. Той посочи, че към момента е в развой на разискване за своите заместник-министри. “В най-скоро време ще показва екипа, с който ще работя, както и ще бъдете осведомени с изнесените от нас цели ”, сподели още Стоянов.

Относно подадения сигнал към ГДБОП за проблем с матурите, вътрешният министър разясни, че към момента няма постъпила такава публична информация при тях. “Ако постъпи подобен сигнал, той ще бъде разпределен на отдел " Киберпрестъпност " към ГДБОП. Считам, че в релативно къс интервал ще стигнем до някакъв резултат, който да удовлетвори всички ”, сподели още той.

О въпроса с спомагателните 200 служители на реда, ангажимент за които пое персонално някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев, Калин Стоянов посочи, че има уверението, че част от тези служители на реда ще влязат в районните ръководства и ще подсилят охранителната активност.

“През 2021 година правоприлагащите органи на Европейски Съюз са иззели почти 86 млн. подправени продукти на стойност 1,9 милиарда евро. Това е растеж от 31% на конфискуваните артикули през 2021г. спрямо 2020 година ", заяви министър Стоянов, който участва на конференция по тематиката за интелектуалната благосъстоятелност.

“Всички закононарушения, нарушаващи правата на интелектуалната благосъстоятелност, освен нанасят обилни финансови вреди на стопанската система на засегнатите страни и правопритежателите, само че и може да бъде опасност за живота и здравето на хората, както и за положението на околната среда ”, сподели още министър Стоянов и посочи, че подправянето на козметични и фармацевтичните артикули, автомобилни елементи или алкохолни питиета, може да сложи в сериозна заплаха здравословното положение на тези, които ги използват. Предупреди и за значимостта на казуса с подправянето на лекарствени артикули и потреблението на пестициди.

“Лицата, извършващи закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност, не се преценяват и с държавните граници. В днешната епоха артикул, създаден в един континент, се оказва в домакинство от различен континент единствено с едно натискане на мишката ”, сподели още министър Стоянов. Той напомни, че през 2021г. Съветът на Европейски Съюз взе решение да включи всички закононарушения против интелектуалната благосъстоятелност и подправени артикули измежду целите на Европейски Съюз за битка с тежката и проведена престъпност в интервала 2022-2025 година “След договаряния с нашите европейски сътрудници България бе определена за началник на този приоритет, като бе натоварена с напъните на правоприлагащите органи в битката с този тип престъпност на активност. Страната ни поставя старания за дейно осъществяване на тази задача ”, акцентира още Стоянов. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР