Директорът на столичната болница Св. Иван Рилски“ д-р Дечо Дечев

...
Директорът на столичната болница Св. Иван Рилски“ д-р Дечо Дечев
Коментари Харесай

Шефът на болница „Св. Иван Рилски“ подаде молба за напускане

Директорът на столичната болница „ Св. Иван Рилски “ доктор Дечо Дечев е подал молба за овакантяване, написа Българска телеграфна агенция. Заявил го е, потърсен за коментар поради информация за иден митинг на работещите в лечебното заведение.

По думите му един от претекстовете в молбата му за овакантяване е неналичието на последователност в системата, както и честа промяна на политиката. Той посочи, че още няма резолюция по молбата му.

Дечев посочи, че е изпратил писмо до Министерството на здравеопазването още през ноември. В него показва най-спешните за решение въпроси, свързани с активността и финансирането на болничното заведение.

Д-р Дечо Дечев зае поста през август 2021 година, като смени с него управителската позиция в НЗОК. Рокадата беше по време на втория длъжностен кабинет за въпросната година. Като причина за освобождението на тогавашния шеф доктор Антон Петков беше посочено „ неспазване на изискванията по контракта за ръководство на болничното заведение “. А също подписване на неизгодна договорка за наем на прилежаща постройка.

Дечо Дечев беше шеф на болничното заведение в предишни интервали.

Подаването на молбата му за овакантяване идва в последните дни от сегашния длъжностен кабинет. Към момента още не е ясно дали в идващия, който следва да бъде назначен от президента Румен Радев в границите на идната седмица, ще остане актуалният здравен министър.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР